2016 – Anneli Julén

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry on valinnut Vuoden 2016 kuoronjohtajaksi Anneli Julénin Riihimäeltä.

Anneli Julén tunnetaan monipuolisesta ja kunnianhimoisesta työstään suomalaisella kuorokentällä niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Hän on johtanut Kamarikuoro Gaudetea sen perustamisesta, vuodesta 1995, Hämeenlinnan Mieskuoroa vuodesta 2000 ja Naiskuoro Timoteitä vuodesta 2010 lähtien. Päivätyönään Julén hoitaa musiikinopettajan virkaa Parolan lukiossa.

Valtakunnallisesti Julén tunnetaan Suomen Naiskuoroliiton taiteellisena johtajana ja musiikkivaliokunnan puheenjohtajana sekä liiton Louhi-kuoron johtajana. Lisäksi hän toimii toukokuussa 2017 järjestettävien Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien taiteellisena johtajana.

Julénin aktiivinen, pitkäjänteinen ja menestyksekäs työ on palkittu aiemmin muun muassa Suomen Naiskuoroliiton hopeisella ansiomerkillä sekä Suomen Mieskuoroliiton erityisansiomerkillä. Hän on kahdesti saanut parhaan kuoronjohtajan palkinnon: vuonna 2006 Riva del Garda -festivaalilla Italiassa sekä vuonna 2010 Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun kansainvälisessä sarjassa.