2011 – Ognian Vassilev

Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen (SKJ) jäsenistö on valinnut Vuoden 2011 Kuoronjohtajaksi Ognian Vassilevan.

Suomen Kuoronjohtajayhdistys on valinnut Vuoden kuoronjohtajaksi Ognian Vassilevin Porista. Sofian musiikkiakatemian kasvatti Vassilev asettui Suomeen vuonna 1991 ja on sen jälkeen rakentanut Poriin elinvoimaisen ja korkeatasoisen kuoroverkoston.

Ognian Vassilev on erinomainen esimerkki kulttuurien kohtaamisen rikastavasta vaikutuksesta, sillä hän on Poriin tultuaan muuttanut merkittävällä tavalla kaupungin kuorotoiminnan kuvaa: Vassilev on perustanut nuorisokuoro Balanssin (1991), Porin Filharmonisen kuoron (1995) ja sekakuoro Temporin (1997). Vassilevin kuorot kattavat laulajan elinkaaren nuoruudesta aikuisuuteen ja Vassilevin määrätietoinen työ äänenkäytön kehittäjänä on antanut monelle nuorelle laulajalle erinomaisen pohjan myös ammattilaulajan uralle. Vassilevin pitkäjänteinen ja ammattitaitoinen työ on tuottanut hienoja tuloksia, jotka on noteerattu niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa. Vassilevin arvosta porilaiselle kulttuurielämälle kertoo sekin, että hän on vuodesta 1997 toiminut Porin kaupungin kulttuuritoimen kuoronjohtajana ja on täten yksi harvoista suomalaisista täyspäiväisistä kuoronjohtajista.

Suomen Kuoronjohtajayhdistys noin 160 suomalaisen kuoronjohtajan yhdistys, joka pyrkii toiminnallaan nostamaan kuoronjohdon ja kuorolaulun tasoa Suomessa sekä parantamaan kuoronjohtajien näkyvyyttä ja asemaa. Vuoden kuoronjohtaja  -palkinto jaettiin nyt 17. Palkinto luovitettiin Vassileville Lapsi- ja nuorisokuoro Katajanmarjojen joulukonsertissa Keski-Porin kirkossa lauantaina 10.12.2011.

Lisätietoja: http://www.katajanmarjat.net