1995 – Kari Ala-Pöllänen

Suomen Kuoronjohtajayhdistys on valinnut Vuoden 1995 Kuoronjohtajaksi Kari Ala-Pölläsen.

Tapiolan kuoron johtajana 1994-2008 toiminut Kari Ala-Pöllänen on peruskoulutukseltaan opettaja. Hän on opiskellut myös musiikkitiedettä sekä orkesterin- ja kuoronjohtoa ja johtanut lapsi- ja aikuiskuoroja, tunnetuimpina Vox Aurea ja Mieskuoro Sirkat. Hän on toiminut sinfonia-, jazz- ja kansanmusiikin alalla sekä muusikkona että johtajana. Hän toimii myös edelleen kansainvälisten kuorofestivaalien taiteellisena johtajana, kuorokilpailujen tuomariston jäsenenä sekä kuorolaulajien ja kuoronjohtajien kouluttajana ja luennoitsijana lukuisien Euroopan maiden lisäksi mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa sekä useissa Aasian ja Etelä-Amerikan maissa.

Kari Ala-Pöllänen on palkittu useilla taiteen alan palkinnoilla. Hän on toiminut vuodesta 2000 alkaen myös Guatemalan kansallisen lapsi- ja nuorisokuoron ensimmäisenä johtajana. Tapiolan kuoro palkittiin hänen johdollaan, toistaiseksi ainoana kuorona, Unescon esittävän taiteen palkinnolla v. 1996.

Hän toimii myös useissa musiikkialan luottamustoimissa, kuten Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtajana, ESEK:n kuorojaoston puheenjohtajana, Europa Cantat-järjestön musiikkikomission jäsenenä ja IFCM:n Songbridge-komitean puheenjohtajana.

Kuva: Jukka Lehtinen