2013 – Polyteknikkojen kuoro: Kuunteletko Sinä

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry ja Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry Sulasol ovat valinneet Vuoden 2013 kuorolevyksi Polyteknikkojen Kuoron äänitteen Kuunteletko Sinä. Kuoroa levyllä johtaa Juha Kuivanen.

KUUNTELETKO SINÄ (PKCD23)

POLYTEKNIKKOJEN KUORO, johtaa Juha Kuivanen

Polyteknikkojen Kuoron 2000-luvun uutta mieskuoromusiikkia sisältävä levy Kuunteletko Sinä on uusien suomalaisten laulurunojen ja sävellysten upea kokonaisuus. Levy on raadin mukaan ohjelmistollisesti mielenkiintoinen tuttavuus, jossa korostuu laulutekstien ja musiikin yhteensopivuus ja jännitteisyys.

Levyltä löytyy teoksia vuoden 1954 jälkeen syntyneiltä suomalaisilta säveltäjiltä. Kansilehti on perinpohjainen teosesittelyineen ja taustatietoineen. Levylle valitut teokset yhdistyvät laadukkaaksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi jota kuvaa tasalaatuisuus, tekstin tarkka käsittely ja rohkea ja persoonallinen ote musiikin esittämiseen.

Kuoronjohtajayhdistys kiittää Polyteknikkojen Kuoroa ja Juha Kuivasta uuden suomalaisen mieskuoromusiikin taltioinnista ja taitavasti toteutetusta kokonaisuudesta.

Palkinto julkistettiin Polyteknikkojen Kuoron konsertissa Espoon Sellosalissa torstaina 15.5.2014 klo 19.00.

Lisätietoja kuorosta: www.polyteknikkojenkuoro.fi.

Vuoden Kuorolevy on Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. SKJ:n ja Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry. Sulasol:n myöntämä tunnustuspalkinto ansioituneelle kuorolevylle. Tämä palkinto myönnetään yhdelle mennen vuoden aikana julkaistulle kuorolevylle, jolla kohtaavat korkea taiteellinen taso ja kunnianhimoinen ohjelmisto. Palkinto on myönnetty vuodesta 1994 lähtien. Perinteisesti Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. julkistaa Vuoden kuorolevyn valinnan yllätyskäynnillä palkittavan kuoron konsertissa. Tällä sivustolla pääset tutustumaan Vuoden Kuorolevyihin ja lukemaan valinnan perusteluja. Levyn tilausta varten jokaiselta sivustolta on linkki kyseisen levyn julkaisseen kuoron nettisivuille.