2012 – Ylioppilaskunnan Laulajat: Lux Aurumque

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. ja Sulasol, Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry. ovat valinneet Vuoden kuorolevyksi 2012 Ylioppilaskunnan Laulajien äänitteen Lux Aurumque.

LUX AURUMQUE (FUGA 9343)

YLIOPPILASKUNNAN LAULAJAT, johtaa Pasi Hyökki

Ylioppilaskunnan Laulajien 1900-luvun hengellistä kuoromusiikkia sisältävä levy Lux Aurumque on Pasi Hyökin ja YL:n ensimmäinen yhteinen äänite. Palkittava äänite on raadin mukaan ohjelmistollisesti virkistävä tuttavuus. Muutaman tunnetumman teoksen lisäksi äänitteeltä löytyy oiva joukko suurelle yleisölle täysin tuntematonta materiaalia. Levylle valitut teokset yhdistyvät laadukkaaksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi, jota kuvaa tasalaatuisuus, tulkinnallinen vahvuus ja tyylitaju.

Vuoden kuorolevy -palkinto jaetaan Ylioppilaskunnan Laulajille nyt jo neljättä kertaa. Raati kiittää kuoroa ja sen taiteellista johtajaa Pasi Hyökkiä vakaasta ja tavoitteellisesta toiminnasta, joka tuottaa tuloksia vuosi vuoden jälkeen.

Palkinto luovutettiin kuorolle lauantaina 6.4.2013 Ylioppilaskunnan Laulajien 130-vuotisjuhlakonsertissa Helsingin Musiikkitalossa.

Lisätietoja kuorosta: www.yl.fi.

Vuoden Kuorolevy on Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. SKJ:n ja Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry. Sulasol:n myöntämä tunnustuspalkinto ansioituneelle kuorolevylle. Tämä palkinto myönnetään yhdelle mennen vuoden aikana julkaistulle kuorolevylle, jolla kohtaavat korkea taiteellinen taso ja kunnianhimoinen ohjelmisto. Palkinto on myönnetty vuodesta 1994 lähtien. Perinteisesti Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. julkistaa Vuoden kuorolevyn valinnan yllätyskäynnillä palkittavan kuoron konsertissa. Tällä sivustolla pääset tutustumaan Vuoden Kuorolevyihin ja lukemaan valinnan perusteluja. Levyn tilausta varten jokaiselta sivustolta on linkki kyseisen levyn julkaisseen kuoron nettisivuille.