2004 – Ylioppilaskunnan Laulajat: Carmen de sole

CARMEN DE SOLE (Ondine, ODE 1045-2)
YLIOPPILASKUNNAN LAULAJAT, johtaa Matti Hyökki
Mäntyjärvi, Pohjannoro, Talvitie, Pulkkis, Yuasa, Karlsson, Bergman, Pohjola, Heiniö

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. ja Sulasol, Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry. ovat valinneet Vuoden kuorolevyksi 2004 Matti Hyökin johtaman Ylioppilaskunnan Laulajien (YL) levyn Carmen de Sole. Äänite sisältää pääasiassa kuoron 120-vuotisjuhliinsa tilaamia teoksia.

Valinnan tehneen raadin mukaan viime vuoden parhaat kuorolevyt olivat laulullisesti tasokkaita ja ohjelmistoltaan ajan virtauksissa mukana, ja ne kuvastivat osuvasti kunkin kuoron ominaislaatua. Tämä koskee myös palkittua levyä. YL onnistuu parhaimmillaan laulamaan yhtä aikaa lämpimästi, selkeästi ja intohimoisesti. Hyökin tulkinnat hengittävät vapaasti, ja monimutkaisetkin harmoniat soivat puhtaina. Äänitteellä kohtaavat monet temperamentit, sointumaailmat ja säveltäjäsukupolvet. Tästä huolimatta kokonaisvaikutelma on yhtenäinen. Siten Carmen de Sole toimii erinomaisena suomalaisen uuden kuoromusiikin dokumenttina.

Nyt annettava Vuoden kuorolevy -tunnustus on Ylioppilaskunnan Laulajille jo kolmas. Valinta julkistettiin Ylioppilaskunnan Laulajien konsertissa torstaina 21.4.2005 klo 19:00 Helsingin yliopiston juhlasalissa.

Lisätietoja: http://www.yl.fi