Kuoroteko

Kuoroteko-palkinto on SKJ:n myöntämä tunnustus yksityiselle henkilölle, järjestölle, taholle tai paikkakunnalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kuorokulttuurin kehitystä ja näkyvyyttä Suomessa. Kuoroteko-palkintoa ei välttämättä myönnetä vuosittain.

3. KUOROTEKO (2017)

image

Kuva: Fredrik Sonck

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallitus valitsi kolmanneksi Kuoroteko-palkinnon saajaksi Hufvudstadsbladetin kulttuuritoimituksen sekä erityisesti sen musiikkitoimittajan Wilhelm Kvistin.

Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hallitus haluaa kiittää Wilhelm Kvistiä ja HBL:n kulttuuritoimitusta korkeatasoisesta kuoromusiikin journalismista sekä sen saavuttamasta näkyvyydestä Hufvudstadsbladetin kulttuuriosastossa.

Palkinnon jakoivat Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Turunen ja taloudenhoitaja Elisa Huovinen Hufvudstadbladetin kulttuuritoimituksen kokouksessa ystävänpäivänä 14.2.2017.

2. KUOROTEKO (v. 2015)

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallitus valitsi historiansa toiseksi Kuoroteko-palkinnon saajaksi Jean Sibelius Work -kokonaiseditiohankkeen sekä erityisesti sen kuoroeditioiden toimittajan Sakari Ylivuoren.

WWWSakari Ylivuori (s. 1980) on toimittanut JSW-hankkeen sekakuoroteosten kriittisen edition (VII: Teokset kuorolle), ja työn alla on mieskuoroteosten kriittinen editio (VII/2: Teokset mieskuorolle). Palkinnon perusteluna on Ylivuoren syväluotaava ja tarkka tutkimustyö, jonka tulokset ovat suoraan kuorojen käytössä. Moni Sibeliuksen kuoroteoksiin liittyvä virhe on korjattu ja epäselvyys selvitetty. Ylivuoren asiantuntemus on ollut koko hankkeen ajan kuoronjohtajien käytettävissä, sillä hän on myös itse ollut aktiivisesti mukana suomalaisessa kuoroelämässä. Suomen Kuoronjohtajayhdistys kiittää Ylivuoren työssä myös taiteen ja tieteen kaunista ja saumatonta yhteisvaikutusta.

Palkinnon jakoi SKJ:n hallituksen puheenjohtaja Kari Turunen Tampereen Sävel -kuorofestivaaleilla sunnuntaina 7.6.2015.

 

 

 

1. KUOROTEKO (v. 2008)

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry.:n hallitus valitsi ensimmäiseksi Kuoroteko-palkinnon saajaksi YLE Radio 1:n Balanssi-ohjelman ja sen toimittaja Inari Nuuteron vuonna 2008.

inari

SKJ:n hallitus perusteli valintaansa sillä, että Balanssi-ohjelma on viimeisten vuosien aikana nostanut merkittävästi suomalaisen kuorokulttuurin profiilia. Ohjelma seuraa kuoroelämää aktiivisesti, ennakkoluulottomasti ja avarakatseisesti. Ohjelman tuottajan Inari Nuuteron panos ohjelman luomisessa ja muokkaamisessa on ollut merkittävä. Palkinnolla SKJ haluaa samalla kannustaa YLE Radio 1:tä pitämään esillä tärkeää osaa suomalaista musiikkikulttuuria: kuoromusiikkia sen kaikissa väreissä.

Kuva: Ahti Viluksela