Kuoroteko

inari

Kuoroteko -palkinto on SKJ:n myöntämä tunnustus yksityiselle henkilölle, järjestölle, taholle tai paikkakunnalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kuorokulttuurin kehitystä ja näkyvyyttä Suomessa. Kuoroteko -palkintoa ei välttämättä myönnetä vuosittain.

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry.:n hallitus on valinnut ensimmäiseksi Kuoroteko -palkinnon saajaksi YLE Radio 1:n Balanssi-ohjelman ja sen toimittaja Inari Nuuteron (kuvassa).

SKJ:n hallitus perustelee valintaansa sillä, että Balanssi-ohjelma on viimeisten vuosien aikana nostanut merkittävästi suomalaisen kuorokulttuurin profiilia. Ohjelma seuraa kuoroelämää aktiivisesti, ennakkoluulottomasti ja avarakatseisesti. Ohjelman tuottajan Inari Nuuteron panos ohjelman luomisessa ja muokkaamisessa on ollut merkittävä. Palkinnolla SKJ haluaa samalla kannustaa YLE Radio 1:tä pitämään esillä tärkeää osaa suomalaista musiikkikulttuuria: kuoromusiikkia sen kaikissa väreissä.

Kuva: Ahti Viluksela