Kuoronjohtajakilpailu 2023

Suomalainen kuoronjohtajakilpailu tuo nuoret huippuosaajat Tampereelle 

II Suomalainen kuoronjohtajakilpailu järjestetään Tampereella 27.-29.10.2023. Kilpailun järjestää  Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry (SKJ), joka järjesti menestyksekkäästi myös ensimmäisen  kansallisen kuoronjohtajakilpailun maaliskuussa 2018. 

Kuoronjohtajakilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi suomalaisia ja Suomessa asuvia  lahjakkaita, taitavia uuden sukupolven kuoronjohtajia sekä tukea heitä ammattitaitojen  kehittämisessä, ammatti-identiteettinsä luomisessa ja työllistymisessä. Lisäksi tavoitteena on  kohottaa kuoronjohtajien profiilia kapellimestareiden rinnalle suomalaisen musiikkielämän  huippuosaajina. 

– Kilpailun tavoitteena on myös tehdä yleisölle tunnetuksi kuoronjohtajien tekemää arvokasta  kulttuurityötä sekä musiikkipedagogista työtä, kertoo Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen  puheenjohtaja Elisa Huovinen. Se, että maamme kuorot ovat enimmäkseen harrastajakuoroja,  vaatii kuoronjohdon ammattilaisilta monipuolisia pedagogisia taitoja muusikon taitojen rinnalla, jatkaa Huovinen.  

Kuoronjohtaja on työssään samanaikaisesti taiteilija, pedagogi-valmentaja ja ryhmänjohtaja.  Tähän ammattikuoronjohtajia valmistavat tällä hetkellä Sibelius-Akatemia sekä Tampereen ja  Jyväskylän ammattikorkeakoulut, joihin kuoronjohtoa opiskelemaan valitaan vuosittain  monivaiheisella pääsykokeella vain muutama parhaiten soveltuva uusi opiskelija. Suomalaisen kuoronjohtajakilpailun yhteistyökumppaneina toimivat TAMK Musiikki sekä Pirkanmaan  kuorokeskus. 

Koko tiedote kilpailusta luettavissa täällä.