Kumpulan kuoro etsii kuoronjohtajaa!

Kumpulan kuoro on vuonna 1995 perustettu sekakuoro, jonka kotipaikkakunta on Helsinki. Kuoro harjoittelee Kumpulan Kylätilassa syyskuusta toukokuulle tiistaisin klo 19-21. Kuorossa on tällä hetkellä noin 50 laulajaa. Kuoro on kaikille avoin kaupunginosakuoro, johon ei ole pääsykoetta. Vaikka kuoron kotipesä on Kumpulassa, laulajat tulevat kuoroon Kumpulan ja lähiympäristön lisäksi eri puolilta pääkaupunkiseutua ja kauempaakin Uuudeltamaalta. Uusia laulajia otetaan sitä mukaa, kun stemmaan mahtuu. Kuoron ylärajana pyritään pitämään 60 henkeä. Syksyisin harjoitellaan joulukonserttiin. Kevätkaudella kuoro valmistaa kevätkonsertin. Vuosittain pidetään yksi koko viikonlopun leiri ja kaksi päiväleirityyppistä viikonloppuharjoitusta. Kuoron ohjelmisto on hyvin monipuolinen, mutta pääpaino on kevyemmässä musiikissa: popissa, rockissa, iskelmässä, elokuvamusiikissa, kansanmusiikissa ja niin edelleen. 3-6-äänisten acappella-teosten ohella esitetään myös pianosäestyksellisiä kappaleita. Silloin tällöin on pienempiä esiintymisiä, ja lisäksi kuoro on erikoistunut isoihin musiikkiteatteriproduktioihin. Parhaillaan on työn alla musiikkinäytelmä ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä-muusikko Markku Toikan kanssa.

Esiintymisissä Kumpulan kuoroa on kiitetty heittäytymisestä ja hyväntuulisuudesta. Harjoituksissakin otetaan haasteet vastaan mieluummin huumorilla kuin otsa rypyssä. Kannustava ja iloinen ilmapiiri sekä halu uuden oppimiseen ja kehittymiseen ovat kuorolle tärkeitä. Esiintymiset Kumpulassa ovat olennainen osa kuoron toimintaa, mutta kuoro esiintyy erilaisissa kokoonpanoissa myös muualla pääkaupunkiseudulla, eikä matkustaminenkaan oli poissuljettua.

Kumpulan kuoron vahvuuksia ovat lämpimän ilmapiirin ja musiikillisen monipuolisuuden lisäksi erittäin hyvin hoidettu hallinto sekä kilpailukykyinen palkkataso. Kuoroa on vuodesta 2012 johtanut Noora Hirn.

Kuoronjohtaja vastaa Kumpulan kuorossa ohjelmiston suunnittelusta, harjoitusten pitämisestä sekä esitysten johtamisesta. Toimintaa johtaja suunnittelee yhdessä kuoron hallituksen kanssa.

Hakijalta edellytetään musiikkialan koulutusta, kokemusta kuorotoiminnasta, kannustavaa ja kuoroa monipuolisesti kehittävää pedagogiikkaa, hyviä yhteistyötaitoja sekä halua sitoutua kuoroon pitkäjänteisesti.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi palkkatoiveineen 9.7.2021 mennessä kuoromme puheenjohtajalle Outi Susiluodolle: kumpulankuoro@gmail.com.

Hakemusten perusteella kutsutaan hakijoita haastatteluihin elokuun aikana. Haastatelluista valitaan muutama hakija koejohtoon tiistaina 24. elokuuta klo 19-21 Kumpulan Kylätilassa. Uusi kuoronjohtaja aloittaa työnsä syyskuun alussa 2021. Mahdolliset lisätiedustelut osoitteeseen: Outi Susiluoto, kumpulankuoro@gmail.com, puh. 040 502 1544.