Murtosointu hakee kuoronjohtajaa 1.9.2024 alkaen

Kaupunki: Espoo
Ilmoitus vanhenee: 31.03.2024

Kamarikuoro Murtosointu etsii taiteellista johtajaa 1.9.2024 alkaen. Kuoroa on sen perustamisesta 2004 alkaen johtanut dir. mus. Seppo Murto, joka on kuluvan kevätkauden lopuksi jättämässä kuoron taiteellisen johtajan tehtävät siirtyessään eläkkeelle.

Murtosointu on espoolainen a cappella sekakuoro, jossa kaikki laulajat omaavat pitkän kuorouran. Kuorossa laulaa n. 30 aktiivia jäsentä. Murtosoinnussa vallitsee rento ja samalla tavoitteellinen ilmapiiri musiikkielämysten luomiseen yhdessä. Kuoro harjoittelee kerran viikossa, nykyään torstaisin klo 18-21, Karakalliossa Karakappelissa. Säännöllisten viikkoharjoitusten lisäksi kuoro järjestää viikonlopun mittaisia laululeirejä noin kerran syys- ja kerran kevätkaudella.

Murtosointu pitää vuosittain 2–3 konserttia, joiden ohjelmisto koostuu eri kausien ja tyylilajien kuorosävellyksistä. Lisäksi kuoro on ollut vuosittain mukana laajempien instrumentti- tai orkesterisäestyksellisten teosten esittämisessä. Näistä esimerkkeinä yhdessä Aalto-yliopiston sekakuoro Dominanten ja Sinfonia Lahden kanssa viime vuosina esitetyt Beethovenin Missa Solemnis ja Brahmsin Ein deutsches Requiem -teokset. Murtosointu on Kuoromusiikin kausikonsertit -organisaation jäsen.

Taiteellisen johtajan työnantaja on Murtosointu ry ja työsuhde on voimassa toistaiseksi. Taiteellisen johtajan tukena toimii musiikkilautakunta, jossa jäseninä kunkin äänen ääniviskaalit ja jonka puheenjohtajana toimii kuoron taiteellinen johtaja. Kuorolla on lisäksi äänenhuoltaja, joka kehittää yhteissointia ensisijaisesti stemma kerrallaan 45 min ennen viikkoharjoituksia 2–3 kertaa kuukaudessa.

Odotamme johtajalta sitoutumista, intohimoa kuoron kehittämiseen sekä sopivan haasteellisen, monipuolisen ja yleisölle mielenkiintoisen, laulajia innostavan ohjelmiston rakentamiseen ja harjoittamiseen. Taiteellisen johtajan tulee olla kouluttautunut kuoronjohtajaksi ja hänellä tulee olla kuoronjohtajakokemusta.

Vapaamuotoiset hakemukset tehtävään pyydämme lähettämään 31.3.2024 mennessä osoitteeseen alovaari@gmail.com. Hakemukseen pyydämme liittämään hakijan CV:n sekä palkkiotoivomuksen. Hakemusten perusteella pyydämme valitsemamme kandidaatit koetilaisuuteen, joka koostuu johtamisnäytteestä (10 min.), harjoituttamisnäytteestä (10 min.) ja haastattelusta (10 min.). Koetilaisuus tapahtuu kuoron edessä, harjoitettavan kappaleen kandidaatti voi valita itse, johdettava kappale on jokin kuorolle tuttu teos, ja lopuksi kuorolaiset voivat esittää kysymyksiä. Koetilaisuus järjestetään 16.5. klo 18 Karakappelissa, Espoossa.

Kuoron kotisivut: www.murtosointu.fi

Mahdolliset kysymykset voi esittää kuoron varapuheenjohtajalle (Anne Vaari, puh 0400413459 sposti alovaari@gmail.com)

Murtosointu ry:n hallitus