Suomen kuoronjohtajayhdistyksen hallitus

Elisa Huovinen, puheenjohtaja

Elisa on ollut SKJ:n hallituksessa vuodesta 2014 alkaen, ensin taloudenhoitajana ja vuodesta 2018 lähtien puheenjohtajana. Työkseen Elisa toimii taiteellisena johtajana kolmessa kuorossa, laulajana pääkaupunkiseudun ammattiyhtyeissä ja tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Kuoronjohtajana Elisalle on tärkeää vuorovaikutus laulajien kanssa sekä yhteisöllisyyden voima, jonka yhdessä laulaminen saa aikaan. Myös kohtaamiset kollegoiden kanssa ovat hänelle tärkeitä, minkä takia yhdistyksen luottamustehtävässä toimiminen tuntuu erityisen merkitykselliseltä.

Saara Aittakumpu

Saara Aittakumpu on SKJ:n hallituksen seniori – myös hallitusvuosien puolesta – ja toimii tänä vuonna varapuheenjohtajan tehtävässä. Saara johtaa neljää kuoroa, ja työssä häntä innoittavat erityisesti nykytaidemusiikki ja vahvat tekstit historiasta nykypäivään. Hän asuu Helsingin Oulunkylässä, perheeseen kuuluvat musiikinopettajamies Reijo ja kolme alakouluikäistä lasta.

Kaisa Halmemies

Kaisa Halmemies on SKJ:n hallituksen jäsenrekisterivastaava. Kaisa on pop/jazzlaulun opettaja ja rytmimusiikkiin erikoistunut kuoronjohtaja. Hänen huomassaan harjoittelevat Kipinät, Kosken Laulu, Rytmihäiriö, Jyväskylän jazzkuoro sekä JKO:n musiikki- ja teatterikoulutuksen kuoro. Kaisa harrastaa kissojen rapsuttelua, bingoa sekä improteatteria ja on aina valmiina uusiin seikkailuihin.

Kristian Heberg

Kristian Heberg on ollut SKJ:n hallituksen jäsen vuodesta 2011 ja toimii SKJ:n etätoimikunnan puheenjohtajana. Kuoronjohtajan hän toimii Cassiopeiassa, Oulun Kamarikuorossa sekä Oulun Laulussa. Kristian on aktiivinen järjestötoimija ja on jäsenenä useissa paikallisten ja valtakunnallisten yhdistysten hallituksissa. Vapaa-aikaa kuluu järjestötoiminnan lisäksi tietokoneiden, radio-ohjattavien, grillaamisen ja nikkaroinnin parissa.

Viena Kangas

Viena on toiminut SKJ:n hallituksessa tiedottajana vuodesta 2019 lähtien. Työkseen Viena johtaa perustamaansa CandoMini-kuoroa ja Naiskuoro Kuplivaa, toimii laulajana pääkaupunkiseudun kuoroissa ja pyörittää somemarkkinointiin ja sisällöntuottamiseen keskittynyttä yritystään. Vienan tavoitteena on levittää laulamisen ja kuoromusiikin ilosanomaa mahdollisimman laajalle sosiaalisen median kautta. Kuorotyössään hän paneutuu mieluiten kuoron soinnin kehittämiseen ja toimivan kuoroyhteisön rakentamiseen.

Tommi Penttinen

Tommi on hallituksen taloudenhoitaja ja vastaa muun muassa jäsenmaksuviestien lähettämisestä. Turkulaisen ÅSMA Allegron johtamisen lisäksi Tommin voi tavata kirjaston runohyllyltä, metsäbileistä tanssimasta tai netistä selailemasta eri alojen tieteellisiä julkaisuja. Valmistuminen TAMKista koittaa pian, eikä Tommikaan ole aivan varma, mistä itsensä löytää seuraavaksi.

Sabrina Ljungberg

Sabrina Ljungberg on SKJ:n yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtaja. Sabrina ja Saarten tytärten sekä Filianna Lahden Naislaulajien luotsaamisen lisäksi hän säveltää kuoromusiikkia. Vapaa-ajallaan Sabrina rentoutuu pitkillä kävelyillä luonnossa ja kotinsa vallaneita viherkasveja hellimällä.

Markus Yli-Jokipii

SKJ:n hallituksen sihteeri Markus Yli-Jokipii toimii TAMKissa kuoronjohdon lehtorina ja opettaa lisäksi orkesterinjohtoa ja musiikin historiaa. Hän on Tampere Cappellan ja Kamarikuoro Näsin taiteellinen johtaja. Kesäisin Markuksen löytää joko pesäpallokentältä tai puutarhasta.


VARAJÄSENET

Sanna Kuusisto
Julia Lainema
Rita Varonen