Vuoden kuorolevy

missabalticaSuomen Kuoronjohtajayhdistys ry. ja Sulasol, Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry. ovat valinneet Vuoden 2011 Kuorolevyksi Key Ensemblen äänitteen Missa Baltica.

MISSA BALTICA (FUGA-9302)
KEY ENSEMBLE,
johtaa Teemu Honkanen

Valinnan tehnyt raati kiittää Key Ensemblen taidokasta laulua, äänenkäytön monipuolisuutta, vaihtelurikkautta sekä monipuolista nyanssien käsittelyä. Näiden lisäksi raati arvostaa  ohjelmistorakennetta, joka on hyvin suunniteltu, monipuolinen ja toimiva kokonaisuus. Kuoronjohtaja Teemu Honkanen on oivaltanut teokset erinomaisesti ja tuonut niihin oman kädenjälkensä.

Missa Baltica on monipuolista äänentuottotapaa hyödyntävän kuoron ja lahjakkaan kuoronjohtajan yhteistuote, jonka voi huolettaa lähettää kansainvälisille vientituotemarkkinoille. Ohjelmisto toimii kokonaisuutena loistavasti – se on valittu sekä taidokkaasti että kunnianhimoisesti. Toteutus on vähintäänkin kiitettävä. Missa Baltica on jälleen yksi osoitus Key Ensemblen kuulumisesta suomalaisten huippukuorojen kastiin.

Palkinto luovutettiin kuorolle maanantaina 9.4.2012 Key Ensemblen Rahmaninovin Vigilia-konsertin yhteydessä.

Lisätietoja kuorosta: www.keyensemble.fi

Vuoden Kuorolevy on Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. SKJ:n ja Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry. Sulasol:n myöntämä tunnustuspalkinto ansioituneelle kuorolevylle. Tämä palkinto myönnetään yhdelle mennen vuoden aikana julkaistulle kuorolevylle, jolla kohtaavat korkea taiteellinen taso ja kunnianhimoinen ohjelmisto. Palkinto on myönnetty vuodesta 1994 lähtien.  Perinteisesti Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. julkistaa Vuoden kuorolevyn valinnan yllätyskäynnillä palkittavan kuoron konsertissa. Tällä sivustolla pääset tutustumaan Vuoden Kuorolevyihin ja lukemaan valinnan perusteluja. Levyn tilausta varten jokaiselta sivustolta on linkki kyseisen levyn julkaisseen kuoron nettisivuille.

AIEMMAT VALINNAT

Mitä tuosta jos ma laulan
(Tapiolan kamarikuoro, 2010)

sowhat

Lehdellä
(hämäläisen osakunnan laulajat, 2009)
lehdella-iso
Lempeä (DOMINANTE, 2008)
lempea
PANIHIDA
(KAMARIKUORO KRYSOSTOMOS, 2007)
image4231
Kulkija
(Campanella, 2006)
Maasta
EMO Ensemble, 2005)

 

Carmen de sole
(Ylioppilaskunnan Laulajat, 2004)

true and false unicorn
(Radion kamarikuoro, 2003)

 

Eclectica
(Tapiolan kamarikuoro, 2002)
mntyjrvi
Lust
(Akademiska Damkören Lyran, 2001)
lust
Kostiainen conducts Kostiainen 3 — Mull’ on heila ihana
(Musica-kuoro, 2000)
ncd16

Rakkaus repii jäsenet
(Philomela, 1999)
Einojuhani Rautavaaran Vigilia
(Radion kamarikuoro 1998)

 

Vision of Man
(Ylioppilas­kunnan Laulajat 1997)
Raudan kirous
(Dominante 1996)

 

Stabat Mater
(Tapiolan Kamarikuoro 1995)
stabatmater

 

Kinesis
(Ylioppilaskunnan Laulajat 1994)


Leave a Reply