Turun yliopiston kuoro etsii taiteellista johtajaa

Turun yliopiston kuoro etsii uutta taiteellista johtajaa elokuun alusta 2021 alkaen.

Turun yliopiston kuoro on noin 60 laulajan sekakuoro, joka on perustettu vuonna 1987.
Kuoron tavoitteena on tehdä musiikkia monipuolisesti ja kunnianhimoisesti. Turun yliopiston kuoron ohjelmistoon kuuluu laaja-alaisesti kuoromusiikkia sekä suomalaisilta että ulkomaisilta säveltäjiltä ja kaikilta eri aikakausilta. Kuoro tilaa ja kantaesittää säännöllisesti uutta musiikkia kotimaisilta säveltäjiltä. Vuoden 2016 syksystä alkaen kuoron taiteellisena johtajana on toiminut Elisa Huovinen. Taiteellisen johtajan tukena toimii hyvin organisoitu hallinto.

Turun yliopiston kuoro esittää pääasiassa a cappella -ohjelmistoa, mutta tekee myös orkesterisäestyksellisiä teoksia muun muassa Turun filharmonisen orkesterin kanssa. Lisäksi kuoro on yhteistyössä muiden kuorojen ja orkesterien kanssa Turussa ja sen ulkopuolella. Kuoro on osallistunut ahkerasti kilpailuihin. Keväällä 2018 kuoro menestyi kansainvälisessä Kaunas Cantat -kuorokilpailussa ja keväällä 2019 kuoro palkittiin kahdella kultaleimalla Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa.

Turun yliopiston kuoro harjoittelee torstai-iltaisin klo 18–21 Turun yliopiston tiloissa. Harjoituskausi kestää elokuun lopusta toukokuun loppuun. Sekä kevät- että syyskaudella järjestetään vähintään yksi viikonloppuleiri, ja tarvittaessa pidetään muita ylimääräisiä harjoituksia. Kuoro järjestää perinteisiä konsertteja joulun alla ja keväällä, sekä osallistuu Turun yliopiston ja sen ylioppilaskunnan perinnetilaisuuksiin. Lisäksi kuorolla on aktiivista pienryhmätoimintaa, johon sisältyy muun muassa oma kvartettikonsertti helmikuussa ja esiintymisiä yksityistilaisuuksissa pitkin vuotta.

Taiteelliselta johtajalta edellytämme
– monipuolisia taitoja kuoronjohtajana (mm. johtamistekniikka, sointityöskentely, ohjelmistosuunnittelu) ja riittävää kuoronjohdon koulutusta.
– vahvaa taiteellista näkemystä ohjelmiston ja soinnin kehittämisen suhteen.
– kykyä suunnitella kuoron toimintaa pitkäjänteisesti yhteistyössä kuoron kanssa.

Vuosi 2022 on Turun yliopiston kuoron 35-vuotisjuhlavuosi, joten toivomme uuden johtajan osallistuvan juhlavuoden valmisteluun jo hyvissä ajoin kevään ja kesän 2021 aikana. Juhlakonsertin tilausteos on jo tilattu, mutta uusi johtaja pääsee suunnittelemaan juhlakonsertin muuta ohjelmistoa yhteistyössä kuoron raadin kanssa.

Vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen tulee lähettää 20.1.2021 mennessä osoitteeseen puheenjohtaja@yliopistonkuoro.fi. Sisällytä hakemukseen palkkatoive. Hakemusten käsittelyn jälkeen kutsumme osan hakijoista haastatteluun keskiviikkona 3.2. tai perjantaina 12.2. Haastattelujen perusteella kutsumme osan hakijoista koejohtoon, joka järjestetään Turun yliopiston tiloissa maaliskuun alussa. Haastattelu ja koejohto taltioidaan rekrytointityöryhmän sisäiseen käyttöön. Mahdollisten koronaepidemiasta aiheutuvien kokoontumisrajoitusten vaatiessa koejohtotallenteet jaetaan luottamuksellisesti myös kuoroyhdistyksen aktiiviselle jäsenistölle. Tästä ilmoitetaan erikseen, kun epidemiatilanteesta on enemmän tietoa.

Lisätietoja kuorosta on löydettävissä kuoron nettisivuilta osoitteesta www.yliopistonkuoro.fi. Hakemiseen liittyvät kysymykset voi osoittaa kuoron puheenjohtajalle tai taiteelliselle johtajalle: puheenjohtaja@yliopistonkuoro.fi / johtaja@yliopistonkuoro.fi