Vuoden 2003 kuorolevy – Radion kamarikuoro: True and False Unicorn

rautavaara

RAUTAVAARA: TRUE AND FALSE UNICORN (Ondine, ODE 10202)
RADION KAMARIKUORO, johtaa Timo Nuoranne

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ja Sulasol (Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto) ovat valinneet Vuoden kuorolevyksi 2003 Timo Nuoranteen johtaman Radion kamarikuoron levyn True & False Unicorn.

Äänite sisältää Einojuhani Rautavaaran uusimpia säestyksettömiä kuoroteoksia sekä säveltäjän uudistaman, orkestroidun version harvoin kuullusta sävellyksestä True and False Unicorn. Valinnan tehnyt raati kiittää Radion Kamarikuoron Rautavaara-levyjen sarjaa, joka on tuonut saataville kansainvälisesti tunnetuimman säveltäjämme tuotantoa tasokkaina taltiointeina. Raadin mukaan RKK on Rautavaaran musiikin parissa omimmillaan, ja nyt palkittava levy on taiteellisesti korkeatasoinen ja tyylillisesti ehyt.

Lisätietoja: http://www.helsinginkamarikuoro.fi

ERITYISMAININTA

PEKKA KOSTIAINEN: POIKAKO VAI TYTTÖ (Alba, NCD 21)
MUSICA-KUORO, Johtaa Pekka Kostiainen

Vuoden kuorolevyn valinnan yhteydessä myönnettiin myös erityismaininta Pekka Kostiaisen johtaman Musica-kuoron levylle Poikako vai tyttö. Jo kerran Vuoden kuorolevy-tunnustuksen saaneen Kostiainen conducts Kostiainen-sarjan neljännellä äänitteellä on edelleen kuultavissa kunnianhimoisesti työskentelevän kuoron raikas, nuorekas sointi.

Lisätietoja: http://www.musicakuoro.net/

Vuoden kuorolevyt