Suomen Kodály-kuoro (Helsinki) etsii kuoronjohtajaa

Helsingissä toimiva sekakuoro, Suomen Kodály-kuoro etsii uutta taiteellista johtajaa 1.9.2017 alkaen.

Suomen Kodály-kuoro on vuonna 1992 perustettu helsinkiläinen kamarikuoro. Suomalainen ja unkarilainen ohjelmisto ovat kuorolle keskeisiä, ja niiden rinnalle tuodaan kappaleita niin eri aikakausilta kuin eri kulttuureistakin, pääosin kuitenkin eurooppalaisesta kuoroperinteestä. Tavoittelemme taiteellisesti korkeatasoista lopputulosta sopivasti haastavalla ohjelmistolla.

Taiteellisen johtajan toimenkuvaan kuorossamme kuuluu:

  • viikoittaisten harjoitusten suunnittelu ja johtaminen

  • konserttien ja muiden esitysten johtaminen

  • ohjelmiston suunnittelu yhteistyössä musiikkilautakunnan kanssa

  • kuoron soinnin, äänenkäytön ja taiteellisen linjan kehittäminen

  • avoin ja luottamuksellinen yhteistyö kuoron taustayhdistyksen hallituksen kanssa

Toivomme tulevalta johtajaltamme kuoronjohdon opintoja, kokemusta kuoronjohtamisesta esimerkiksi opintojen yhteydessä sekä innostunutta asennetta tavoitteellisen harrastuskuoron johtamiseen. Otamme huomioon sekä jo valmistuneet hakijat että ne, joiden kuoronjohto-opinnot ovat vasta meneillään.

Harjoittelemme maanantaisin klo 17–19.30 Kampin palvelukeskuksessa (Salomonkatu 21B). Kuoromme sivut ovat osoitteessa http://suomenkodalykuoro.wordpress.com. Harjoituskausi on syyskuusta toukokuuhun, ja joulu- ja kevätkonsertit ovat kauden päätapahtumat. Tänä keväänä juhlakonserttimme on ilmainen ja pidetään Helsingin kaupungintalolla 13.5. klo 14, ja se on myös hakijoille mainio tilaisuus kuulla kuoroamme.

Hakemukset palkkatoiveineen, ansioluetteloineen ja mahdollisine suosituksineen pyydetään lähettämään sähköpostitse (liitetiedostojen muoto .pdf, .docx tai .doc) hallituksen puheenjohtajalle Kaisa Rannalle os. kaisa.j.ranta@gmail.com 15.6. mennessä. Myös lisätietoja voi kysyä samasta osoitteesta. Jatkoon pääsevät hakijat valitaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä, ja heille järjestetään koejohto- ja haastattelutilaisuus elokuun puolenvälin aikoihin. Syyskauden ensimmäiset harjoitukset ovat maanantaina 4.9.2017.