Savolaisen Osakunnan Laulajat ry (SOL) hakee taiteellista johtajaa

Savolaisen Osakunnan Laulajat ry (SOL) hakee taiteellista johtajaa!

Savolaisen Osakunnan Laulajat (SOL) on vuonna 1932 perustettu Helsingin yliopiston Savolaisen osakunnan sekakuoro. SOL harjoittelee torstaisin klo 18-21 Savolaisen osakunnan tiloissa, Uuden ylioppilastalon ylimmässä kerroksessa Vinnillä (Mannerheimintie 5 A, Helsinki). Tällä hetkellä kuorossa laulaa noin 30 henkilöä.

Ohjelmistoltaan monipuolinen ja energinen SOL vaalii juuriaan vuosittaisilla joulukonserttikiertueillaan Savoon. Viime vuosien aikana SOL on toteuttanut useita projekteja ja ulkomaanmatkoja laajalla skaalalla. Kuoro on myös tehnyt aktiivisesti yhteistyötä muiden musiikkiyhtyeiden kanssa. Lähitulevaisuudessa toteutetaan kolmen osakuntakuoron sekä puhallinorkesterin yhteinen Carmina Burana -konserttikokonaisuus. Vuonna 2022 SOL juhlii 90-vuotista taivaltaan juhlakonsertteineen ja -kiertueineen.

Kuoron toimintavuosi jakautuu syyskauteen ja kevätkauteen. Konsertteja on vähintään yksi per kausi. Syyskausi huipentuu perinteiseen joulukonserttiin, jota esitetään useamman kerran. Kevätkausi on ollut tyylillisesti vaihtelevampi, ja kevätkonserttien ohjelmistoissa on viime vuosina kuultu niin maailmanmusiikkia, kansanmusiikkia kuin klassisia teoksia.

SOLin vahvuuksia ovat pitkät perinteet, vahva identiteetti ja toisaalta kuoron uudelle avoin ilmapiiri. Hyvään hallintoon ja taloudenpitoon sekä jäsenten hyvinvointiin panostetaan.

Vuodesta 2016 kuoroa on johtanut MuM Sabrina Ljungberg ja tätä aiemmin muiden muassa Dani Juris, Saara Aittakumpu ja Jaakko Mäntyjärvi.

Kuoronjohtaja vastaa kuoron taiteellisen toiminnan kehittämisestä. Työtehtäviin kuuluu kuoron ohjelmiston suunnitteleminen yhdessä musiikkilautakunnan kanssa sekä harjoitusten, äänenavausten ja esiintymisten suunnittelu ja johtaminen.

Hakijalta edellytämme musiikkialan ammattikoulutusta, työkokemusta kuoronjohdosta sekä valmiutta sitoutua ja osallistua pitkäjänteisesti kuoron toimintaan. Toivomme lisäksi rentoa ja nuorekasta asennetta, mutta myös napakkaa otetta ja valmiutta yhteistyöhön muiden musiikkiyhteisöjen kanssa.

Mikäli olet kiinnostunut tehtävästä, lähetä ansioluettelosi sekä vapaamuotoinen hakemus palkkatoiveineen 11.4.2021 mennessä kuoromme puheenjohtajalle Kristian Malvetille (sol-puheenjohtaja@helsinki.fi). Toivomme, että kerrot hakemuksessasi mm. omista musiikillisista vahvuuksistasi ja mielenkiinnon kohteistasi sekä käsityksistäsi etä- ja pienryhmäharjoituksista kuoron harjoitusmuotoina.

Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan haastatteluihin huhtikuun aikana. Haastattelujen perusteella hakijoita kutsutaan koejohtoon toukokuun aikana. Uusi taiteellinen johtaja aloittaa työnsä syyskuussa 2021. Mahdolliset lisätiedustelut osoitteeseen: sol-puheenjohtaja@helsinki.fi tai puhelimitse: +358504652408.