Polyteknikkojen Kuoro hakee uutta taiteellista johtajaa 1.1.2024 alkaen

Vuonna 1900 perustettu Polyteknikkojen Kuoro (PK) on yksi maamme merkittävimmistä mieskuoroista. PK tunnettiin aluksi Teknillisen korkeakoulun laulukuntana ja yhä edelleen sen noin 70 laulajaa nousee Otaniemen teekkarien riveistä, mikä näkyy määrätietoisessa taiteellisessa toiminnassa sekä huumorintäyteisessä tekemisen meiningissä.

PK:n ohjelmisto koostuu mieskuoromusiikista laaja-alaisesti painopisteinä nykymusiikki ja suomalainen kansallisromantiikka. PK tilaa ja kantaesittää aktiivisesti uutta musiikkia, esim. viimeisimpinä säveltäjiltä Sebastian Fagerlund, Mikko Heiniö, Ilona Korhonen ja Lotta Wennäkoski.

PK tekee yhteistyötä merkittävien sinfoniaorkestereiden kanssa, viime vuosina esim. BBC Symphony Orchestra, Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, RSO, HKO, Sinfonia Lahti ja Tampere Filharmonia.

PK harjoittelee keskiviikkoisin klo 18-21 noin elokuun puolivälistä toukokuun loppuun. Viikkoharjoitusten lisäksi järjestämme kahdesti vuodessa viikonloppuleirin (la-su) sekä 2-4 lauantaiharjoituspäivää vuodessa. Viikkoharjoitukset pidetään Otaniemessä. Kuoron harjoituskieli on suomi.

Tarjoamme:

  • Perinteikkään, taitavan ja tunnollisen mieskuoroinstrumentin
  • Lämminhenkisen ja kannustavan yhteisön. PK:laisille tärkeää on mm. yhdenvertaisuus, viihtyvyys, sallivuus ja toisen ymmärtäminen. PK:ssa on kivaa!
  • Sitoutuneen ja aloitteellisen organisaation: PK:ssa suunnitellaan ja tehdään yhdessä. Käytännön asiat kuten tilavaraukset ja konserttijärjestelyt hoituvat, ja pääset keskittymään taiteelliseen työhön.
  • Mahdollisuuksia yhteistyöhön merkittävien orkesterien kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla
  • Teekkarimaisen toimintaympäristön: tarkkaa ja kunnianhimoista otetta, pilkettä silmäkulmassa unohtamatta!

Taiteelliselta johtajalta toivomme:

  • Vankkaa ja monipuolista kuoronjohdon osaamista (kuoronjohdon A-tutkinto tai vastaavat taidot)
  • Omaa taiteellista näkemystä ja visiota sekä kunnianhimoa ja motivaatiota kehittää kuoron toimintaa, ohjelmistoa ja sointia
  • Intoa luoda suhteita ja edistää PK:n asiaa koti- ja ulkomaisissa musiikkipiireissä
  • Teekkarihuumorintajua – tai ainakin sen sietokykyä!

Lähetä vapaamuotoinen hakemus, ansioluettelo ja palkkatoiveesi 31.8.2023 mennessä osoitteeseen haluantaiteelliseksijohtajaksi@polyteknikkojenkuoro.fi. Liitä hakemukseesi luonnos taiteellisesta produktiosta tai konserttiohjelmistosta, jonka haluaisit toteuttaa PK:n kanssa. Kun hakemus on vastaanotettu ja noteerattu, saat vahvistusviestin sähköpostiisi.

Hakemusten käsittelyn jälkeen kutsumme osan hakijoista haastatteluun syyskuun alussa. Jatkoon valitut hakijat kutsumme koejohtoon, joka järjestetään Otaniemessä syys-lokakuun vaihteessa. Työsuhde alkaa 1.1.2024.

Lisätietoja hakuprosessista: simo.hellgren@polyteknikkojenkuoro.fi tai puhelimitse 0504024912