Lempikuoro etsii johtajaa!

Hei parhain kuoronjohtaja, (English below!)

Olemme kesällä 2019 perustettu, noin kahdenkymmenen laulajan vahvuinen sekakuoro. Meillä on pitkä yhteinen historia Hämäläis-Osakunnan Laulajissa ja syksyn 2019 ajan olemme johtaneet itse itseämme. Koska tavoitteemme ja haaveemme ovat suuria, haluamme palkata johtajan toteuttamaan niitä kanssamme!

Lempikuoro laulaa lähtökohtaisesti klassisella tekniikalla. Ohjelmiston suhteen olemme uteliaita. Vanhoja suosikkejamme ovat mm. Veljo Tormisin “Sügismaastikud”, Per Nørgårdin “Wie ein Kind” -sarjan Wiigen-Lied sekä Joby Talbotin “Path of Miracles” -sarjan Santiago. Viime syksynä olemme laulaneet mm. Fougstedtia ja Messiaenia.

Haaveilemme korkeatasoisista konserteista, kuoromatkoista ja poikkitaiteellisista projekteista ja performansseista. Aiomme laulaa kovaa, kauan ja ainakin kesällä 2021 Tampereen sävelen kuorokatselmuksessa.

Johtajalta toivomme:

• Kunnianhimoista asennetta
  • Äänenmuodostuksen kehittämistä
  • Monipuolista repertuaaria
  • Kykyä haastaa kuoroa ja saada meistä kaikki irti
  • Bonus: verkostot ja jännät konsertti-ideat (olemme sangen ahkeria myös itse

ideoimaan!)

Kuoromme harjoittelee torstai-iltaisin Ruskeasuolla, minkä lisäksi pidämme pidemmät viikonloppuharjoitukset noin kerran kuukaudessa. Toivomme johtajan vetävän harjoituksia noin joka toinen viikko, esityksen lähestyessä tiheämmin. Ajatuksenamme on, että kuoro treenaa stemmoja ja työskentelee myös ilman johtajaa – näin kevään budjettimme riittää Suomen kuorojohtajayhdistyksen mukaiseen palkkaukseen. Keskustellaan yhdessä sopivasta harjoitusrytmistä.

Lemmen kevät 2020 alkaa kuoroyhdistyksen perustamiskokouksilla. Helmikuussa harjoittelemme vierailevan johtajan kanssa ja päätämme periodin pieneen performanssiin kuun vaihteessa. Maaliskuun alussa pidetään koejohdot. Maalis-toukokuussa

valmistamme vielä tuntemattoman esityksen toukokuun alkupuolelle. Hauskaa, jos uusi johtajamme on esityksessä mukana!

Koejohdot järjestetään 5.3. ja 12.3. kello 19-21 Ruskeasuolla. Koejohtoihin kutsutuilla hakijoilla on 40 minuuttia aikaa työskennellä kuoron kanssa. Tähän sisältyy:

• Äänenavaus / äänenmuodostus
  • Yksi vapaavalintainen kappale
  • Yksi kuoron etukäteen valitsema kappale.

Kuoron harjoittamisen jälkeen seuraa kahdenkymmenen minuutin haastattelu, jossa kuorolaiset voivat esittää kysymyksiä.

Hakeaksesi paikkaa lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi osoitteeseen lempikuoro@gmail.com 21.2. mennessä. Mahdolliset kysymykset voit esittää joko sähköpostitse tai puhelimitse +358503311030 (Inka Laisi). Viestiäsi odotellen!

************************************************************

Lempikuoro seeks a choir conductor!

We are a mixed choir of roughly 20 singers founded in summer of 2019. We have a long shared history with Hämäläis-Osakunnan Laulajat choir. During the autumn season we have been conducted by our own singers. Because of our ambitious goals and dreams we now seek to hire a conductor.

Lempikuoro sings mainly with classical technique and we have a curious attitude towards repertoire. Some of our old favourites include Tormis’s ”Sügismaastikud”, Per Nørgård’s Wiigen-Lied from the “Wie ein Kind” series and Joby Talbot’s Santiago from his “Path of Miracles” series. This past autumn we have been rehearsing Messien’s ”O sacrum con vivium” and various pieces by Nils-Eric Fougstedt.

We hope to have a long shared future filled with high quality concerts, choir trips and cross-artistic projects and performances. Our short term goals also include appearing at 2021’s Tampereen Sävel.

From our new conductor we expect the following

• Ambitious attitude

• Voice formation exercises as part of every rehearsal
  • Diverse repertoire
  • Ability to challenge the choir and use it to its full potential
  • Bonus: Networks and wild concert ideas (We are also eager to make up our own

ideas!)

Our choir rehearses on Thursday nights in Ruskeasuo, Helsinki. Additionally we have a longer weekend rehearsal roughly once a month. Our plan is to have our conductor present in every other rehearsal, with every other week dedicated to learning the scores without the conductor. Therefore our Spring budget should allow for the standard rate as per the Finnish conductors’ society. Further details about the rehearsal schedule are open to discuss.

The spring season begins with the formal founding meeting of the choir. In February we are rehearsing with a visiting conductor, with whom we’ll be having a small performance at the end of the month. For the remainder of the spring we’ll be preparing a program for another concert to be had at the beginning of May. We would be delighted to have our new conductor present at the concert with us!

The auditions will take place at Ruskeasuo on March 3rd and 12th between 19-21. Applicants invited for the auditions will have 40 minutes with the choir which should include the following:

* Voice formation / voice opening
    * One piece chosen by the applicant
    * One piece provided in advance to applicants by the choir

After the rehearsal there will be a period of approx. 20 minutes during which the choir will interview the applicants.

To apply for the position please send an application including your resume to lempikuoro@gmail.com by 21.2. If you have any questions about the position please don’t hesitate to ask either by email or by phone +358503311030 (Inka Laisi). We’re looking forward to hear from you!

Avainsanat: