Säännöt

I

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry järjestää yhteistyössä TAMK Musiikin koulutuksen ja Tampereen Konservatorion kanssa Suomalaisen kuoronjohtajakilpailun Tampereen Musiikkiakatemialla 17.–18.3.2018.

II

Osallistumisoikeus

Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat vuonna 1983 tai myöhemmin syntyneet kuoronjohtajat.

III

Palkinnot

I palkinto

Konsertti ammattilaiskuoro Tampere Cappellan kanssa Tampereen Sävelessä 2019 ja 500 euron rahapalkinto.

Muut palkinnot

Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen erikoispalkinto/-palkinnot, yhteensä enintään 750 euroa.

Muut erikoispalkinnot

Tuomaristolla on oikeus jakaa palkintosummat haluamallaan tavalla.

IV

Ilmoittautuminen ja esikarsinta

Kilpailuun ilmoittaudutaan osoitteessa www.kuoronjohtajat.fi/kuoronjohtajakilpailu. Kilpailuun valitaan videokarsinnan perusteella enintään kahdeksan kuoronjohtajaa.

Ilmoittautumisen yhteydessä kilpailijoiden on lähetettävä seuraavat dokumentit:

– Lyhyt ansioluettelo

– Linkki sähköiseen tiedostoon, joka sisältää 15 minuuttia hakijan työskentelyä kuoron kanssa. Näytteen on sisällettävä sekä harjoittamista että johtamista.

– Korkean resoluution valokuva kilpailijasta

Hakijat saavat tiedon kilpailuun valituista sähköpostitse 30.11.2017 mennessä.

V

Kilpailuun ei ole osallistumismaksua. Kilpailija vastaa itse kaikista kilpailusta aiheutuvista kuluistaan. Kilpailijoilla on vapaa pääsy lauantaina 17.3.2018 järjestettävään iltakonserttiin.

VI

Kilpailujärjestys arvotaan viimeistään 1.3.2018, ja se tiedotetaan kilpailun internet-sivulla.

VII

Kilpailutoimikunta voi tarvittaessa tehdä muutoksia aikatauluun.

VIII

Kilpailu ja siihen liittyvät tilaisuudet ovat julkisia. Järjestäjillä on oikeus ilman eri korvausta äänittää, radioida, valokuvata, videoida, televisioida tai lähettää internetissä kilpailijoiden esityksiä. Esitysten kaikenlainen tallentaminen kilpailun aikana ilman järjestäjien lupaa on kielletty.

IX

Tuomaristo valvoo annettujen aikarajojen ja ohjeiden noudattamista.

X

Kilpailun säännöt on laatinut kilpailutoimikunta, joka myös ratkaisee sääntöjen noudattamiseen liittyvät kysymykset. Kilpailun tuomaristo ratkaisee voittajan ja palkintosijat sekä jakaa palkinnot säännöissä kuvatulla tavalla. Kilpailun järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä tulee ottaa yhteys kilpailun tuottajaan.

XI

Kilpailusarjojen aikataulu ja ohjelmistot

La 17.3.2018 Pyynikkisali, Tampereen Musiikkiakatemia

Ensimmäinen kierros klo 10–13 (kaikki kilpailijat)

Kuoro:  Kamarikuoro Näsi, Tampere

Pjotr Tšaikovski: Blazheni, yazhe izbral (Musica Russica)

Bengt Johansson: Ione, Dead the Long Year (I osa teoksesta Three Classic Madrigals, Chorus-sarja)

Cecilia Damström: Rädda mig (II osa teoksesta Min Gud, julkaisematon, järjestäjä toimittaa nuotin kilpailuun hyväksytyille)

Suoritusaika on 20 minuuttia. Kilpailijat valitsevat ohjelmistosta kaksi teosta. Ajan saa muutoin käyttää vapaasti harjoittamiseen ja johtamiseen, mutta toinen valituista teoksista on johdettava kokonaisuudessaan läpi suoritusajan puitteissa.

Toinen kierros klo 14–17 (kaikki kilpailijat)

Kuoro: Mieskuoro Valkia, Helsinki

Darius Milhaud: 121. Psalm (Universal Edition)

Leevi Madetoja: Valkeat kaupungit (YL, Sulasol)

Suoritusaika 15 minuuttia, jonka aikana on työstettävä molempia teoksia. Teoksia ei tarvitse käsitellä kokonaisuudessaan. Kilpailijoita suositellaan suoritusajan puitteissa johtamaan vähintäänkin osa jommastakummasta teoksesta.

Tuomaristo valitsee lauantain suoritusten perusteella kolme kilpailijaa sunnuntain finaalipäivään. Finaalipäivän kilpailu- ja harjoitusjärjestys arvotaan lauantai-iltana.

Su 18.3.2018 Pyynikkisali, Tampereen Musiikkiakatemia

Finaalikonsertin harjoitus 10–13

Yksityinen 45 minuutin harjoitus Kamarikuoro Näsin kanssa teoksesta, jonka kilpailija on valinnut lauantain I kierroksen ohjelmistosta finaalikonserttiin. Tuomaristo ei seuraa harjoitusta.

Kolmas kierros 10–13.30

Julkinen ja tuomariston seuraama harjoitus Spira Ensemblen kanssa. Aikaa on 60 minuuttia, jonka kilpailija saa käyttää parhaaksi näkemällään tavalla. Tarkoitus on valmistaa finaalikonserttiin kolme teosta.

1. joko Peter Philips: Cecilia virgo tai Giovanni Pierluigi da Palestrina: Cantatibus organis (molemmat saatavissa järjestäjän kautta)
  2. joko Ulf Långbacka: Orpheus’ lute (Sulasol) tai Jake Runestad: Nyon Nyon (JR Music)
  3. joko Wilhelm Stenhammar: Vårnatt (Gehrman; pianoversio) tai Toivo Kuula, Siell’ on kauan jo kukkineet omenapuut (Sulasol I -kokoelma)

Finaalikonsertti ja palkintojen jako klo 15.00

Kukin finalisti esittää konsertissa neljä teosta: yhden teoksen Kamarikuoro Näsin kanssa ja kolme Spira Ensemblen kanssa. Nämä ovat ne teokset, joita kilpailija on työstänyt sunnuntaiaamupäivän harjoituksissa Kamarikuoro Näsin ja Spira Ensemblen kanssa.

Tuomaristo:

Markus Yli-Jokipii, pj