Ohjelmisto

Ensimmäinen kierros (kaikki kilpailijat)

Pjotr Tšaikovski: Blazheni, yazhe izbral (Musica Russica)

Bengt Johansson: Ione, Dead the Long Year (I osa teoksesta Three Classic Madrigals, Chorus-sarja)

Cecilia Damström: Rädda mig (II osa teoksesta Min Gud, julkaisematon, järjestäjä toimittaa nuotin kilpailuun hyväksytyille)

Suoritusaika on 20 minuuttia. Kilpailijat valitsevat ohjelmistosta kaksi teosta. Ajan saa muutoin käyttää vapaasti harjoittamiseen ja johtamiseen, mutta toinen valituista teoksista on johdettava kokonaisuudessaan läpi suoritusajan puitteissa.

Toinen kierros (kaikki kilpailijat)

Darius Milhaud: 121. Psalm (Universal Edition)

Leevi Madetoja: Valkeat kaupungit (YL, Sulasol)

Suoritusaika 15 minuuttia, jonka aikana on työstettävä molempia teoksia. Teoksia ei tarvitse käsitellä kokonaisuudessaan. Kilpailijoita suositellaan suoritusajan puitteissa johtamaan vähintäänkin osa jommastakummasta teoksesta.

Kolmas kierros (tuomariston valitsemat kolme finalistia)

1. Joko Peter Philips: Cecilia virgo tai Giovanni Pierluigi da Palestrina: Cantatibus organis (molemmat saatavissa järjestäjän kautta)
  2. Joko Ulf Långbacka: Orpheus’ lute (Sulasol) tai Jake Runestad: Nyon Nyon (JR Music)
  3. Joko Wilhelm Stenhammar: Vårnatt (Gehrman; pianoversio) tai Toivo Kuula: Siell’ on kauan jo kukkineet omenapuut (Sulasol I -kokoelma)

Julkinen ja tuomariston seuraama harjoitus Spira Ensemblen kanssa. Aikaa on 60 minuuttia, jonka kilpailija saa käyttää parhaaksi näkemällään tavalla. Tarkoitus on valmistaa finaalikonserttiin kolme teosta.