Kuoronjohtajakilpailu

Elisa Huovinen on voittanut Suomalaisen kuoronjohtajakilpailun

Tampereen Musiikkiakatemiassa järjestettiin 17.–18.3. Suomalainen kuoronjohtajakilpailu, jonka voitti musiikin maisteri Elisa Huovinen Helsingistä. Toisen sijan voitti Riku Laurikka ja kolmannen sijan Eleriin Müüripeal.

Elisa Huovinen voitti myös kuorolaisten suosikkijohtaja -palkinnon, kun kilpailukuorojen laulajat saivat äänestää omaa suosikkiaan harjoituskierrosten päätteeksi.

Kilpailun voittaja saa valmistella ja johtaa konsertin ammattilaiskuoro Tampere Cappellan kanssa Tampereen Sävel -festivaaleilla kesällä 2019. Lisäksi voittaja sai 500 euron rahapalkinnon. Myös toinen ja kolmas sija palkittiin rahapalkinnolla.

Kilpailuun valittiin yhteensä 8 kuoronjohtajaa, jotka harjoituttivat lauantaina kahta kilpailukuoroa: Kamarikuoro Näsiä Tampereelta ja Mieskuoro Valkiaa Helsingistä. Kahden ensimmäisen kilpailukierroksen jälkeen tuomarit valitsivat finaaliin kolme johtajaa, jotka pääsivät työskentelemään sunnuntaina Näsin lisäksi helsinkiläisen Spira Ensemblen kanssa. Kaikki kolme finalistia johtivat molempia kuoroja sunnuntain finaalikonsertissa.

Kilpailun tuomareina olivat kuoronjohtajat Markus Yli-Jokipii, Heikki Liimola, Jutta Seppinen, Saara Aittakumpu sekä Kari Turunen.

***

Suomalainen kuoronjohtajakilpailu järjestettiin Tampereen Musiikkiakatemialla 17.–18.3.2018. Kilpailu oli tarkoitettu kaikille vuonna 1983 ja sen jälkeen syntyneille suomalaisille tai Suomessa asuville kuoronjohtajille.

Kilpailuun haki määräaikaan mennessä kahdeksan kuoronjohtajaa, joista kilpailun tuomaristo päätti valita mukaan kaikki kahdeksan. He ovat Kristian Heberg (Oulu), Elisa Huovinen (Helsinki),  Julia Lainema (Turku),  Riku Laurikka (Helsinki),  Sabrina Ljungberg (Helsinki),  Marjukka Manner (Tampere), Eleriin Müüripeal (Helsinki) ja Tomas Takolander (Loviisa).

Kilpailun järjesti Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemian kanssa.

Lisätietoja kilpailusta Suomen Kuoronjohtajayhdistyksestä (tiedottaja@kuoronjohtajat.fi) ja Tampereen Musiikkiakatemiasta (markus.yli-jokipii@tamk.fi).

Yhteistyössä: