Säännöt

(pykälää II päivitetty työkielien osalta 16.3.2023)

I

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry ja TAMK Musiikin koulutus järjestävät II Suomalaisen kuoronjohtajakilpailun 27.-29.10.2023.

II

Osallistumisoikeus ja kilpailun kielet

Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat vuonna 1988 tai myöhemmin syntyneet kuoronjohtajat. Kilpailun säännöt on laadittu suomeksi. Kilpailijat voivat käyttää työskentelykielinä valintansa mukaan joko suomea tai englantia kaikkien kuorojen kanssa taikka lisäksi ruotsia Damkören Lyranin kanssa.

III 

Palkinnot

I palkinto

Konsertti Tampere Cappellan kanssa Vaasan kuorofestivaalilla 2024 ja 2000 euron rahapalkinto.

Muut palkinnot

Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen erikoispalkinto/-palkinnot, yhteensä enintään 1500 euroa.

Tuomaristolla on oikeus jakaa palkintosummat haluamallaan tavalla. 

IV 

Ilmoittautuminen ja esikarsinta

Ilmoittautuminen aukeaa 16.1.2023 ja sulkeutuu 30.4.2023. Kilpailuun valitaan videokarsinnan perusteella enintään 10 kuoronjohtajaa. 

Ilmoittautumisen yhteydessä kilpailijoiden on lähetettävä seuraavat dokumentit: 

  • Lyhyt ansioluettelo ja esittelyteksti. Ansioluettelossa tulee käydä ilmi hakijan syntymävuosi. 
  • Linkki sähköiseen tiedostoon, joka sisältää 15 minuuttia hakijan työskentelyä kuoron kanssa. Näytteen on sisällettävä sekä harjoittamista että johtamista. 
  • Korkean resoluution (300 dpi/max. 2Mt) valokuva kilpailijasta.
  • Kuitti maksetusta ilmoittautumismaksusta. 

Ilmoittautua voi sähköpostitse osoitteeseen kilpailu@kuoronjohtajat.fi

Hakijat saavat tiedon kilpailuun valituista sähköpostitse 31.5.2023 mennessä. 

V

Kilpailuun ilmoittautuminen maksaa 50 €, ja maksu tulee suorittaa Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen tilille FI47 5780 0720 6044 25. Maksun viestikenttään kirjoitetaan “Suomalainen kuoronjohtajakilpailu [sukunimi etunimi]”. Kilpailija vastaa itse kaikista kilpailusta aiheutuvista kuluistaan. Kilpailijoilla on vapaa pääsy lauantaina 28.10.2023 järjestettävään iltakonserttiin. 

Ne, joita ei valita kilpailuun, saavat tuomaristolta palautteen videokarsinnasta. Lisäksi he pääsevät ilmaiseksi seuraamaan kilpailua sekä osallistumaan lauantain iltakonserttiin ja kilpailun finaalikonserttiin. 

Kilpailuun valitut sitoutuvat ostamaan kustannetut, lailliset nuotit kilpailua varten. Kilpailun järjestäjä tarjoaa tarvittaessa mahdollisuuden nuottien hankkimiseen, jos kilpailija ei itse pysty nuotteja hankkimaan.

VI

Kilpailujärjestys arvotaan 27.10.2023 klo 18. Kilpailijoiden tulee olla paikalla arvonnassa. 

VII

Kilpailutoimikunta voi tarvittaessa tehdä muutoksia aikatauluun.

VIII

Kilpailu ja siihen liittyvät tilaisuudet ovat julkisia. Järjestäjillä on oikeus ilman eri korvausta äänittää, radioida, valokuvata, videoida, televisioida tai lähettää internetissä kilpailijoiden esityksiä. Esitysten kaikenlainen tallentaminen kilpailun aikana ilman järjestäjien lupaa on kielletty.

IX

Tuomaristo valvoo annettujen aikarajojen ja ohjeiden noudattamista.

X

Kilpailun säännöt on laatinut kilpailutoimikunta, joka myös ratkaisee sääntöjen noudattamiseen liittyvät kysymykset. Kilpailun tuomaristo ratkaisee voittajan ja palkintosijat sekä jakaa palkinnot säännöissä kuvatulla tavalla. Kilpailun järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä tulee ottaa yhteys susanna.ihanus@kaje.fi 

XI

Kilpailun aikataulu

Pe 26.10.2023 Tampereen Raatihuone  

Kilpailijoiden ilmoittautuminen, kilpailun avajaiset ja kilpailujärjestyksen arvonta. 

La 27.10.2023 Tampereen Raatihuone

Ensimmäinen ja toinen kilpailukierros kahden eri kuoron kanssa. Kaikki kilpailuun valitut harjoittajat ja johtavat molemmilla kierroksilla. Päivän päätteeksi tuomaristo valitsee ja julkistaa seuraavan päivän finaaliin valitut kilpailijat. 

Su 29.10.2023 Tampereen Raatihuone

Finaali, johon kuuluu yksi harjoitus ja konsertti finaalikuorojen kanssa. Palkintojen jako suoritetaan finaalikonsertin jälkeen. 

Kilpailun tarkempi aikataulu, kuorot sekä ohjelmisto julkistetaan 31.5.2023. 

Tuomaristo:

Markus Yli-Jokipii, pj

Saara Aittakumpu

Elisa Huovinen 

Dani Juris 

Jani Sivén 

Tuomariston sihteeri: Marjukka Manner