Osallistujia on tällä kertaa yhteensä 6: Aarni Hyökki, Jussi Linnanmäki, Riku Miettunen, Anna Sandström, Emmi Saulamaa ja Leiu Tõnissaar.
Aarni Hyökki
Aarni Hyökki (1998) on kuoronjohtaja, laulaja ja trumpetisti, joka aloittaa tänä syksynä kolmannen vuotensa Sibelius-Akatemian Taideyliopistossa kirkkomusiikin aineryhmässä. Hyökki toimii kuoronjohtajana tällä hetkellä varajohtajan tehtävissä Viipurin Lauluveikoissa ja Ylioppilaskunnan Laulajissa, sekä toimii freelancer laulajana ja trumpetistina pääkaupunkiseudulla.
Jussi Linnanmäki
Jussi Linnanmäen kuvaus nettisivuille pitäisi päivittää seuraavasti: ”Kuoronjohtaja ja baritoni Jussi Linnanmäki on omistautunut korkeatasoisen kuoro- ja yhtyelaulun edistämiseen. Hänen ohjelmistonsa käsittää musiikkia laajasti gregoriaanisesta laulusta aina oman aikamme musiikkiin asti. Linnanmäki toimii Kirkkonummen kamarikuoron ja Olaus Petrin seurakunnan kuorojen taiteellisena johtajana, minkä lisäksi hän on vieraillut mm. Kamarikuoro Glorian johtajana.
Ammattilaislaulajana Linnanmäki laulaa mm. Helsingin kamarikuorossa ja Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä ja esiintyy myös laulusolistina. Musiikkitalon kuorossa hän työskentelee bassojen äänenjohtajana. Linnanmäki on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2021 suorittaen kuoronjohdossa A-tutkinnon. Kirjallisessa työssään hän perehtyi Sibeliuksen ja Kuulan kuoroteosten esittämiskäytäntöihin.”
Riku Miettunen
Kuoronjohtaja Riku Miettunen toimii helsinkiläisen Seim Ensemblen ja jyväskyläläisen Mieskuoro Alvarin taiteellisena johtajana. Kauden 2022-23 hän työskenteli kuoronjohtajan sijaisena Tampereen Teekkarikuorossa. Miettunen on opiskellut kuoronjohtoa Jyväskylän sekä Tampereen ammattikorkeakouluissa opettajinaan lehtorit Rita Varonen ja Markus Yli-Jokipii. Hän suoritti keväällä 2023 kuoronjohdon B-tutkinnon erinomaisin arvosanoin ja vuoden 2023 Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa Miettuselle myönnettiin kuoronjohtajapalkinto. Kapellimestarina hän debytoi elokuussa 2023 ensi-iltansa saaneessa TNO:n (Tampereen Nuoret Oopperantekijät) tuottamassa Hävinnyt-oopperassa. Johtamistöiden lisäksi hän laulaa ammattilaulajista koostuvassa Tampere Cappellassa.
Anna Sandström
Anna Sandström (s. 1989) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen koulutusohjelmasta vuonna 2015 ja syventyi opinnoissaan kuoronjohtoon ja laulupedagogiikkaan. Vuosina 2016-2018 Sandström opiskeli laulua maisteriohjelmassa Tukholman Kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa Åsa Bäverstamin sekä Petteri Salomaan johdolla jatkaen lukuvuonna 2018-2019 töihin maineikkaaseen Adolf Fredriks musikklasser -kuorokouluun Tukholmassa.
Sandström on kerännyt kokemusta kuorolaulajana sekä johtajana ja työskennellyt erityisesti lapsi- ja nuorisokuorojen parissa sekä tehnyt töitä kuorojen äänenmuodostajana. Parhaillaan hän viimeistelee kuoronjohdon B-tutkintoa Jani Sivénin johdolla Taideyliopiston avoimen kampuksen kautta. Elokuusta 2022 lähtien Anna Sandström on työskennellyt lapsi- ja nuorisokuoro Candominin taiteellisena johtajana.
Emmi Saulamaa
Kuoronjohtajana ja laulajana työskentelevä Emmi Saulamaa (MuM) opiskelee parhaillaan Sibelius-akatemian kuoronjohdon maisteriohjelmassa opettajanaan Nils Schweckendiek. Aikaisemmin hän on opiskellut kuoronjohtoa Jani Sivénin johdolla. Laulua Saulamaa on opiskellut Eeva-Liisa Saarisen ja Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Saulamaa johtaa opintojensa ohella vakituisesti tällä hetkellä Tampereen Yliopiston Laulajia sekä helsinkiläistä Naiskuoro Helmeä. Laulajana hän on esiintynyt erilaisissa kokoonpanoissa, mm. Helsingin Kamarikuorossa sekä Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä.
Kuoromusiikin tekemisessä Saulamaata innostaa muun muassa se, miten parhaimmillaan joukko ihmisiä välittää jonkun ajatuksen tai tunnelman toiselle joukolle ihmisiä. Kuoronjohtajana hän kokee jatkuvasti voivansa haastaa itseään paitsi työn monipuolisen luonteen vuoksi, myös itse musiikin tunteiden ja tunnelmien välittämisen edessä. Tuttuihinkin teoksiin voi aina löytää uusia näkökulmia ja ajatuksia, mikä on kiehtovaa.
Leiu Tõnissaar
Leiu Tõnissaar aloitti kuoronjohdon opinnot Ingrid Kõrvitsan johdolla Tallinnan musiikkilukiossa vuonna 2013. Vuonna 2017 hän jatkoi opintoja Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa (EMTA) Tõnu Kaljusten johdolla, josta hän valmistui musiikin kandidaatiksi vuonna 2020. Tällä hetkellä hän opiskelee maisteriksi EMTA:ssa Hirvo Survan sekä Sibelius-Akatemiassa prof. Nils Schweckendiekin johdolla kuoronjohdon ohjelmassa. Leiu on työskennellyt useiden harrastaja- ja ammattikuorojen kanssa, mm. sekakuoro aKordin, vilnalaisen sekakuoro Aidijan, Tallinnan musiikkilukion 1. luokan kuoron ja lapsikuoron, sekä laulajana ja kuoronjohtajana Leelo-tyttökuorossa. Marraskuussa 2022 hän työskenteli kuoromestarina Sibelius-Akatemian tuotannossa W. A. Mozartin oopperassa Taikahuilu.
Vuodesta 2022 alkaen Leiu on johtanut Avis Animi -kamarikuoroa, joka tilaa ja esittää uusia teoksia virolaisilta nuorilta säveltäjiltä. Leiu on osallistunut myös mestarikursseille, hänen ohjaajinaan ovat olleet Risto Joost, Romualdas Gražinis, Zoltán Pad, Georg Grün, Lorenzo Donati, David Hill ja Stuart Overington. Vuonna 2019 hän voitti 2. sijan Viron musiikki- ja teatteriakatemian kuoronjohdon opiskelijoiden kilpailussa. Vuonna 2021 Leiu sai stipendin Gustav Ernesaksin säätiöltä. Hänet valittiin osallistujaksi arvostetulle World Choral Symposium on Choral Music -festivaalille Istanbulissa huhtikuussa 2023, missä hän edusti Viroa Ragnar Rasmussenin kuoronjohdon mestarikurssilla.