Helsingin filharmoninen kuoro hakee kuoromestaria

Helsingin filharmoninen kuoro vakiinnutti 10-vuotisjuhlavuotenaan 2017 asemansa yhtenä Suomen johtavista suurkuoroista. Mediassa huomioitiin kuoron rohkeat ohjelmistovalinnat, metallikas sointi ja ilmaisuvoima. Juhlavuoden ohjelmistossa oli mm. parhaita kuorokohtauksia oopperoista, Verdin ja Mozartin Requiem, Klamin Psalmus sekä dramatisoitu versio Brittenin Saint Nicolas -kantaatista. 2018 kuoro panosti näyttämötyöskentelyyn kolmessa suurproduktiossa: Carmina Burana, Candide sekä Don Carlos. Kuoro on vieraillut myös Heinäveden ja Ilmajoen musiikkijuhlilla. HFK on viime vuosina tehnyt orkesteriyhteistyötä lukuisten orkesterien kanssa, mm. Vaasan kaupunginorkesteri, Kirkkonummen orkesteri, Helsinki Sinfonietta ja Ylioppilaskunnan soittajat. HFK:n taiteellisena johtajana on toiminut syksystä 2016 Jonas Rannila.

Helsingin filharmoninen kuoro -yhdistys ry hakee

KUOROMESTARIA

osa-aikaiseen, kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen alkaen 1.9.2019 tai sopimuksen mukaan.

Kuoromestarin tehtäviin kuuluu kuoron valmentaminen sekä taiteellisen tason kehittäminen, äänenmuodostuksen opetus, harjoituspianistina toimiminen ja kuoron omien esiintymisten johtaminen. Kuoromestari tekee tiivistä yhteistyötä taiteellisen johtajan kanssa ja raportoi yhdistyksen hallitukselle.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja haastavan työn, monipuolisen ja taitavan kuoron sekä mahdollisuuden osallistua toimintamme kehittämiseen. Työtä tarjoamme vähintään 30h/kausi (10 harjoitusta). Lisäksi pyrimme järjestämään vähintään yhden esiintyminen kuoron kanssa/kausi.

Hakijalta edellytämme soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta, pianonsoittotaitoa, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä verkostoitumiskykyä. Odotamme hakijalta vähintään vahvaa suomen- tai englanninkielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Arvostamme myös monipuolista musiikkimaailman kontaktiverkostoa ja kuorokirjallisuuden laajaa tuntemusta.

Hakemukset ansioluetteloineen pyydetään toimittamaan sähköisesti osoitteeseen puheenjohtaja@helsinginfilharmoninenkuoro.fi ma 18.3.2019 mennessä.

Koejohdot ja -soitot järjestetään 16.4. ja 23.4. klo 18-21. Kappaleet ovat: Rautavaara: Herran rukous (Isä meidän) ja Puccini: Gira la cote (Turandot; harjoitusnumerot 9-19).

Lisätietoja antaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Katja Tammela, puh. 040 7028 926 (parhaiten tavoitat: pe 1.3. klo 18-21, su 10.3. klo 16-18 sekä ti 12.3.-ke 13.3. klo 9-10 ja 18-20) tai sähköpostitse puheenjohtaja@helsinginfilharmoninenkuoro.fi.

www.helsinginfilharmoninenkuoro.fi