SKJ:n palkkatutkimus nyt myös nettisivuilla!

tiistai, 25 elokuu 2015 12:52

SKJ:n palkkatutkimus nyt myös nettisivuilla!

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. keräsi Suomessa työskenteleviltä kuoronjohtajilta loppuvuonna 2013 tietoa heidän kuoronjohtamistyöstä saamastaan palkasta.

Tutkimus on ladattavissa tästä: Palkkakysely.

HOL hakee taiteellista johtajaa

sunnuntai, 26 heinäkuu 2015 01:07

HOL hakee taiteellista johtajaa

Vuonna 1929 perustettu Hämäläis-Osakunnan Laulajat hakee uutta taiteellista johtajaa Iida Antolan päättäessä kautensa. Uuden johtajan kausi alkaa syyskuun loppupuolella.

Maan vanhin akateeminen sekakuoro HOL koostuu 30–40 opiskelijasta ja opiskelunsa jo päättäneestä laulajasta. HOL on tunnettu ennakkoluulottomista ja kunnianhimoisista ohjelmistovalinnoistaan. Kuoro on kotonaan erityisesti esittäessään 1900–2000-luvun kuoromusiikkia, ja viime vuosien repertuaariin ovat kuuluneet olennaisena osana Suomessa harvoin esitetyt teokset sekä kuoron omat kantaesitykset.

Iida Antola on työskennellyt kuoron parissa määrätietoisesti ja menestyksekkäästi, ja HOL palkittiin tämän vuoden kesäkuussa Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa kahdella kultaleimalla. HOLlin aikaisemmista saavutuksista mainittakoon kolme levyä vuosilta 2009–2011, joista Lehdellä (2009) valittiin vuoden kuorolevyksi ja parhaan klassisen levyn Emma-palkintoehdokkaaksi. HOL konsertoi ahkerasti kotimaassaan sekä muualla Euroopassa ja osallistuu säännöllisesti muun muassa Europa Cantat -musiikkifestivaaleille.

Vapaamuotoisen hakemuksen ansioluetteloineen voi lähettää viimeistään 9.9. osoitteeseen hol.rekrytointi@gmail.com. Koejohdot järjestetään 14. ja 15.9.2015.

Lisätietoja antavat:
Jouko Kelomäki, musiikkilautakunnan puheenjohtaja
jouko.kelomaki (a) helsinki.fi, 044-5350002

Iida Antola, taiteellinen johtaja
iida.antola (a) gmail.com, 045-8015227

Kuoroteko-palkinto

keskiviikko, 17 kesäkuu 2015 01:02

Kuoroteko-palkinto

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallitus on valinnut historiansa toiseksi Kuoroteko-palkinnon saajaksi Jean Sibelius Work -kokonaiseditiohankkeen sekä erityisesti sen kuoroeditioiden toimittajan Sakari Ylivuoren.

WWWSakari Ylivuori (s. 1980) on toimittanut JSW-hankkeen sekakuoroteosten kriittisen edition (VII: Teokset kuorolle), ja työn alla on mieskuoroteosten kriittinen editio (VII/2: Teokset mieskuorolle). Palkinnon perusteluna on Ylivuoren syväluotaava ja tarkka tutkimustyö, jonka tulokset ovat suoraan kuorojen käytössä. Moni Sibeliuksen kuoroteoksiin liittyvä virhe on korjattu ja epäselvyys selvitetty. Ylivuoren asiantuntemus on ollut koko hankkeen ajan kuoronjohtajien käytettävissä, sillä hän on myös itse ollut aktiivisesti mukana suomalaisessa kuoroelämässä. Suomen Kuoronjohtajayhdistys kiittää Ylivuoren työssä myös taiteen ja tieteen kaunista ja saumatonta yhteisvaikutusta.

Palkinnon jakoi SKJ:n hallituksen puheenjohtaja Kari Turunen Tampereen Sävel -kuorofestivaaleilla sunnuntaina 7.6.2015.

Kuoroteko-palkinto on Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n myöntämä tunnustus yksityiselle henkilölle, järjestölle, taholle tai paikkakunnalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kuorokulttuurin kehitystä ja näkyvyyttä Suomessa. Kuoroteko-palkintoa ei välttämättä myönnetä vuosittain.

Jean Sibelius Works (JSW) on kriittinen kokonaisjulkaisu, joka valmistuessaan sisältää kaikki säveltäjän valmiiksi saattamansa sävellykset sekä teoksistaan tekemänsä sovitukset. Lisätietoa Kansalliskirjaston internetsivuilta.