Chorus Cathedralis Aboensis etsii taiteellista johtajaa

torstai, 26 maaliskuu 2015 10:31

Chorus Cathedralis Aboensis etsii taiteellista johtajaa

Vuonna 1982 perustettu turkulainen sinfoniakuoro Chorus Cathedralis Aboensis (CCA) etsii taiteellista johtajaa Juha Kuivasen siirtyessä muihin tehtäviin. CCA on profiloitunut vahvasti orkesterisäestyksellisiin kuoroteoksiin ja esiintyy säännöllisesti yhdessä Turun filharmonisen orkesterin (TFO) kanssa.

CCA on Timo Lehtovaaran ja Juha Kuivasen pitkien kausien jälkeen uuden kynnyksellä ja uudelta johtajalta odotetaankin intoa ja luovuutta johtaa ja uudistaa kuoroa muuttuneessa tilanteessa.

Hakijalta edellytetään
– vahvaa musiikillista osaamista ja kokemusta kuoronjohtamisesta (muodollinen pätevyys edellytetään)
– yhteistyökykyä ja suurkuoron johtamisessa tarvittavia sosiaalisia taitoja
– sitoutumista kuoron toiminnan ja taiteellisen tason pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Monipuolinen musikaalisuus, Suomen musiikkikentän tuntemus sekä kontaktit musiikki-instituutioihin katsotaan eduksi.

Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää liitteineen (CV, mahdolliset suositukset) sähköpostitse osoitteeseen hallitus@cca.fi 20.4.2015 mennessä. Potentiaalisimmat hakijat kutsutaan haastatteluun sekä antamaan työnäyte.

Lisätietoja:

Aki Rantanen, intendentti
p. 050 5263477
puheenjohtaja@cca.fi
www.cca.fi

SKJ:n uusi hallitus

torstai, 12 helmikuu 2015 03:01

SKJ:n uusi hallitus

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:lle valittiin vuosikokouksessa 7.2.2015 uusi hallitus.

Hallituksessa jatkavat Kristian Heberg, Olli Heikkilä, Elisa Huovinen, Paavo Hyökki, Miina Meurman, Airi Saloniemi sekä Kari Turunen. Uudeksi jäseneksi valittiin Noora Hirn. Varajäsenet ovat Kaisa Halmemies, Jari Koivistoinen ja Satu Simola.

SKJ:n ja Sulasolin talvipäivät

perjantai, 9 tammikuu 2015 01:05

SKJ:n ja Sulasolin talvipäivät

Vuoden 2015 kuoronjohtajien talvipäiviä vietetään Helsingissä 7.–8.2.2015 Meilahden kirkon tiloissa (Pihlajatie 16, Helsinki). Koulutusviikonloppu kerää yhteen niin kuoronjohtajia kuin laulajiakin. Kuoronjohtajien ja laulajien ohjelma on osittain yhteinen, mutta kummallekin ryhmälle on suunnattu myös omaa ohjelmaa.

Kouluttajina ovat tänä vuonna Sören Lillkung, Kari Turunen, Camilla Wiksten-Rönnbacka, Säde Bartling, Hanna Lehtonen, Laura Salovaara sekä Erik ’Miki’ Pöysti.

SKJ:n jäsenille koulutusviikonloppu maksaa 100 € sisältäen lounaat, kahvit sekä lauantain illallisen.

Lisätietoa löytyy Sulasolin nettisivuilta osoitteesta http://www.sulasol.fi/nyt/talvipaivat-2015/. Tästä pääset suoraan ilmoittautumislomakkeeseen.

Koulutusviikonlopusta vastaavat tänä vuonna ­SKJ:n ja Sulasolin lisäksi myös Suomen Työväen Musiikkiliitto (STM), Finlands Svenska Sång- och Musikförbund (FSSMF) sekä Suomen Kirkkomusiikkiliitto.