Naiskuoro Ainottaret (Järvenpää) hakee taiteellista johtajaa

tiistai, 21 helmikuu 2017 02:29

Naiskuoro Ainottaret (Järvenpää) hakee taiteellista johtajaa

Haemme johtajaksemme kuoronjohdon ammattilaista, joka on valmis johtamaan kuoroamme ennakkoluulottomasti ja työlleen omistautuen.

Olemme kehittymishaluinen a cappella -naiskuoro, jonka riveissä on kokeneita, sekä vastikään mukaan liittyneitä laulajia. Harrastus on ilomme, ja odotamme sen tuovan vastapainoa arjen pyöritykseen. Elinvoimainen joukkomme on valmis uusiin haasteisiin.

Konsertoimme säännöllisesti, ohjelmistomme on monipuolista ja vaativaa. Harjoittelemme keskiviikko-iltaisin Saunakallion koululla Järvenpäässä, ja pidämme laululeirejä muutaman kerran vuodessa. Kuoron tukena on oma laulunopettaja, joka pitää harjoitusten aikana yksityisiä laulutunteja. Kuorossamme toimii pienryhmä Ainoat, jonka voi tilata esiintymään yksityistilaisuuksiin.

Vuonna 2015 teimme Ainolan poluilla cd-levyn Sibeliuksen kuoromusiikista hänen syntymänsä 150-vuotisjuhlan kunniaksi. Esiinnymme myös muiden kuorojen kanssa ja teemme satunnaisia konserttimatkoja.

Lähetä hakemuksesi liitteineen ja palkkatoivomuksineen kuoron sähköpostiin ainottaret@gmail.com 15.3.2017 mennessä.

Tietoa kuorostamme on ainottaret.fi ja facebookissa Järvenpään Naislaulajat Ainottaret -sivuilla.

Viipurin Lauluveikot hakee taiteellista johtajaa sekä toista laulunjohtajaa

tiistai, 21 helmikuu 2017 02:24

Viipurin Lauluveikot hakee taiteellista johtajaa sekä toista laulunjohtajaa

 

Viipurin Lauluveikot on 120-vuotias perinteinen ja arvostettu mieskuoro, jonka toimipiste sijaitsee Karjalatalossa, Helsingin Käpylässä.

Pitkäaikaisen taiteellisen johtajamme dir.mus. Urpo Rauhalan luopuessa tehtävästään 31.7.2017, etsimme nyt

TAITEELLISTA JOHTAJAA

sekä

TOISTA LAULUNJOHTAJAA

Taiteelliselta johtajalta odotamme:

  • Taiteellista näkemystä
  • johtamistaitoa ja
  • hyvää mieskuorohenkeä ja samalla musiikin ammatillisuutta

Taiteellisen johtajan tehtäviin kuuluvat mm.:

  • Kuoron harjoittaminen: vakioharjoitukset maanantai-iltaisin
  • toimiminen kuoronjohtajana esiintymisissä: noin 12 konserttia vuodessa
  • suunnitelmallinen kuoron taiteellisen tason ja laulullisten valmiuksien kehittäminen lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä
  • ohjelmiston suunnittelu ja valmistelu yhdessä laulajista koostuvan musiikkilautakunnan kanssa sekä osallistuminen kuoron hallituksen kokouksiin
  • muut kuoron toimintaan ja sen kehittämiseen liittyvät tehtävät; kilpailut, äänitykset, matkat, kurssit jne.

Toinen laulunjohtaja tukee taiteellista johtajaa ja harjoittaa, kehittää ja johtaa kuoroa erikseen sovittavassa laajuudessa.

Viipurin Lauluveikkojen arvoja ovat Karjalainen välittömyys, Isänmaallinen henki ja Laulun siltojen rakentaminen. Näiden arvojen jakaminen helpottaa taiteellisen johdon työskentelyä kuoron kanssa. Tarjoamme tulevalle taiteelliselle johdollemme vankan ja toimivan organisaation, osaavan n. 70 laulajan kuoroinstrumentin ja hyvän alustan taiteellisen luovuuden toteuttamiseen.

Hakemus ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen tulee toimittaa 10.3.2017 mennessä kuoron puheenjohtajalle osoitteeseen Juhani.Talvela@gmail.com. Myös mahdolliset kysymykset voi esittää sähköpostilla tai puhelimitse numerossa 050-62471.

http://www.vlv.fi

https://www.facebook.com/viipurinlauluveikot/

KÖRGÄRNING 2017 – KUOROTEKO 2017

tiistai, 14 helmikuu 2017 09:21

KÖRGÄRNING 2017 – KUOROTEKO 2017

image

Kuva: Fredrik Sonck

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallitus on valinnut historiansa kolmanneksi Kuoroteko-palkinnon saajaksi Hufvudstadsbladetin kulttuuritoimituksen sekä erityisesti sen musiikkitoimittajan Wilhelm Kvistin.

Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hallitus haluaa kiittää Wilhelm Kvistiä ja HBL:n kulttuuritoimitusta korkeatasoisesta kuoromusiikin journalismista sekä sen saavuttamasta näkyvyydestä Hufvudstadsbladetin kulttuuriosastossa.

Palkinnon jakoivat Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Turunen ja taloudenhoitaja Elisa Huovinen Hufvudstadbladetin kulttuuritoimituksen kokouksessa ystävänpäivänä 14.2.2017.

 

 

 

Markus Yli-Jokipii on Vuoden kuoronjohtaja 2017

sunnuntai, 5 helmikuu 2017 02:19

Markus Yli-Jokipii on Vuoden kuoronjohtaja 2017

Markus_6962_V2_30402009_HighresSuomen Kuoronjohtajayhdistys ry on valinnut Vuoden 2017 kuoronjohtajaksi Markus Yli-Jokipiin Tampereelta. Markus Yli-Jokipii tunnetaan energisenä ja erittäin yhteistyökykyisenä kuoronjohtajana, kuoronjohdon opettajana, kapellimestarina ja organisaattorina. Hän on toiminut kuoronjohdon lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa vuodesta 2012 lähtien, minkä lisäksi hän johtaa Kamarikuoro Näsiä sekä vuonna 2015 perustamaansa ammattilaiskuoro Tampere Cappellaa. Lisäksi hän on toinen Tampereen Musiikkiakatemian taiteellisista suunnittelijoista.

Yli-Jokipii on dynaaminen ja aikaansaava toimija. Tampereella ollessaan hän on merkittävästi uudistanut ja monipuolistanut pirkanmaalaista kuoroelämää perustamalla Pirkanmaan kuorokeskus -hankekokonaisuuden syksyllä 2014. Turussa hän perusti vuonna 2008 Kuninkaantien muusikoiden barokkiorkesteria ja kamarikuoroa, jonka kapellimestarina hän toimi vuoden 2015 loppuun saakka. Lisäksi Yli-Jokipii toimi vuosina 2004–2012 uudelleen perustamansa, perinteikkään Collegium Musicum Turku -orkesterin kapellimestarina. Orkesterinjohtajana Yli-Jokipii onkin erikoistunut etenkin kuoro-orkesteriteosten esittämiseen.

Yli-Jokipii valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2009 ja filosofian maisteriksi Turun yliopistosta pääaineenaan musiikkitiede. Aiemmin hän on johtanut myös Turun konservatorion kamarikuoroa, Turun yliopiston kuoroa, Turun Naislaulajia ja perustamaansa Tritonuksen laulajat -kamarikuoroa. Hän on menestynyt kuorojensa kanssa useissa kilpailuissa.

Vuoden Kuoronjohtaja -palkinto myönnettiin Markus Yli-Jokipiille Tampereen tuomiokirkossa Kamarikuoro Näsin ja Pirkanpoikien yhteiskonsertissa lauantaina 4.2.2017. Konsertti oli osa Kuorolaulun koulutuspäiviä, joita vietettiin Tampereella 4.–5.2.2017. Tapahtumaa järjestivät mm. Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry sekä Sulasol ry.

Aikaisemmin palkitut johtajat löydät täältä.

Cantabile-kuoro etsii taiteellista johtajaa

maanantai, 30 tammikuu 2017 10:17

Cantabile-kuoro etsii taiteellista johtajaa

urlCantabile on Helsingissä  vuodesta 1972 lähtien toiminut n. 40-henkinen sekakuoro, joka konsertoi säännöllisesti esittäen monipuolista ja haastavaa ohjelmistoa. Cantabilen jäsenet ovat kokeneita ja sitoutuneita kuorolaulajia. Kuoroa ovat vuosien saatossa johtaneet nimekkäät kuoronjohtajat,  kuten Hannu Norjanen, Timo Lehtovaara, Pasi Hyökki, Ruut Kiiski ja viimeisimpänä vuodesta 2013 alkaen Juha Kuivanen. Juha Kuivanen jättää tehtävänsä keväällä 2017 ja Cantabile-kuoro hakee nyt uutta taiteellista johtajaa.

Cantabile-kuorolle on ominaista toiminnan ja ohjelmiston monipuolisuus. Kuoron ohjelmisto koostuu pääosin eurooppalaisista a cappella -teoksista sisältäen myös suomalaista uutta musiikkia ja tilausteoksia. Konserteissaan Cantabile on lisäksi esittänyt klassisten säveltäjien suurteoksia, kansanmusiikkia sekä kevyttäkin ohjelmistoa kuten lastenlauluja. Kuoron toimintaan on oleellisesti kuulunut myös yhteistyö ammattimuusikoiden kanssa.

Cantabile järjestää vuosittain neljästä viiteen konserttia. Kuluvan kuorokauden ohjelmassa olivat syksyllä 2016 Mozartin Requiem, perinteiset joulukonsertit sekä useat pienryhmäesiintymiset.  Kevätkaudella 2017 Cantabile esittää elokuvateemaisen konsertin.

Kuoro harjoittelee maanantai-iltaisin Huopalahden kirkolla klo 17.40–21.00 Etelä-Haagassa. Harjoitukset alkavat 20 min äänenavauksella ja harjoitusten ajan kuorolaisilla on mahdollisuus käydä omakustanteisilla laulutunneilla. Kuoroleirejä pidetään säännöllisesti keväällä ja syksyllä Kallio-Kuninkalassa.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen sekä palkkatoivomuksineen tulee lähettää 28.2.2017 mennessä sähköisesti osoitteeseen info@cantabile-kuoro.fi. Hakijat haastatellaan viikolla 10. Valituksi tulleella johtajalla on mahdollisuus aloittaa työt jo aiemmin kevään aikana sovittuna ajankohtana.

Lisätiedot:

Puheenjohtaja: Sanna Eronen 040 7772288, info@cantabile-kuoro.fi

Kuoron kotisivut: http://www.cantabile-kuoro.fi (audionäytteet)

Kuoron Facebook: https://www.facebook.com/cantabilekuoro