Jalat maassa! on Vuoden 2017 kuorolevy

lauantai, 16 kesäkuu 2018 10:00

Jalat maassa! on Vuoden 2017 kuorolevy

Vuoden 2017 kuorolevyksi on valittu Kamarikuoro Kampin Laulun levy Jalat maassa! Valinnan tekivät Suomen Kuoronjohtajayhdistys ja Sulasol. Kampin Laulua johtaa Kari Turunen, ja levy sisältää teoksia viimeisen 50 vuoden ajalta Suomesta, Baltian maista ja Ruotsista.

Jalat maassa on valitsijaraadin mukaan ”täysipainoinen uuden musiikin levy, jolla on kiinnostavia uutuuksia ja jokunen ansaittu nostokin vähemmän tunnetusta kotimaisesta musiikista. Kampin Laululla on kaunis täyteläisen tasainen sointi, ja taiteellinen osaaminen kantaa kunnianhimoisessa ohjelmistossa nautittavasti. Albumi myös toimii levykokonaisuutena.”

Raati pohti vuoden kuorolevyn valintaa pitkään, sillä hyviä ehdokkaita palkinnon saajaksi oli useita. Arvioinnin painopisteinä olivat kiinnostava sisältö ja kuoron taiteellinen taso suhteessa valittuun ohjelmistoon sekä levyn äänityksen ja tuotannon laatu. Vuoden kuorolevy -palkintoa on jaettu vuodesta 1994 saakka.

Helsingin Lauluveljet hakee uutta johtajaa

keskiviikko, 6 kesäkuu 2018 10:07

Helsingin Lauluveljet hakee uutta johtajaa

Helsingin Lauluveljet hakee uutta johtajaa Teppo Lampelan jälkeen 5.9.2018 alkaen. Kuoro toimii Helsingin työväenopiston kurssina sekä rekisteröitynä kuoroyhdistyksenä.

Työväenopiston osalta kuoro kokoontuu harjoituksiin Vuosaaressa keskiviikkoisin klo 18-20.30 ja esiintyy vuosittain opiston konserteissa. Kuoroyhdistyksen osalta ohjelmassa on vuosittain muutama konsertti ja niihin liittyen muutama ylimääräinen harjoitus. Keskeisenä opetusmateriaalina ovat Suomen Mieskuoroliiton perus- ja taitomerkkikirjat.

Valinta pyritään tekemään juhannukseen mennessä, joten kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan pikaisesti.

Tiedustelut:

Veli-Antti Koivuranta
Työväenopistossa mm. kuoroista vastaava
veli-antti.koivuranta@hel.fi
0931088606

Markus Winter
Helsingin Lauluveljet ry:n pj
markus.winter@kolumbus.fi
0456508756

Helsingebygdens kör (Vanda) söker konstnärlig ledare / Helsingebygdens kör (Vantaa) hakee taiteellista johtajaa

keskiviikko, 23 toukokuu 2018 01:46

Helsingebygdens kör (Vanda) söker konstnärlig ledare / Helsingebygdens kör (Vantaa) hakee taiteellista johtajaa

 

Är det dig vi letar efter? Helsingebygdens kör är en blandad kör i Vanda med dryga 120 år på nacken. Kören består av ca 30 ivriga och motiverade sångare och övar alla torsdagar på föreningshuset Helsinggård i Dickursby. Körens repertoar har under de gångna åren varit mångsidig och innehållit både sakral och profan musik, allt från Mozart till pop och rock.

Dirigent sökes fr.o.m. augusti 2018. Lönesättningen enligt avtal. Om du blev intresserad, skicka ansökan och möjliga tilläggsfrågor till adressen nina.knuters@gmail.com senast 8.6.2018.
Du kan läsa mera om oss på www.hbk.fi

Sinuako me etsimme?
Helsingebygdens kör on vantaalainen ruotsinkielinen sekakuoro, jolla on reilut 120 vuotta kokemusta takana. Kuoro koostuu n. 30 innokkaasta ja motivoituneesta laulajasta ja harjoittelee joka torstai seurantalo Helsinggårdissa Tikkurilassa. Kuoron ohjelmisto on menneinä vuosina ollut monipuolinen ja sisältänyt erilaisia musiikkityylejä, kaikkea Mozartista poppiin ja rokkiin.

Kuoronjohtajaa haetaan elokuusta 2018 lähtien. Palkkaus sopimuksen mukaan.  Jos kiinnostuit, lähetä hakemus ja mahdolliset lisäkysymykset osoitteeseen nina.knuters@gmail.com viimeistään 8.6.2018.
Voit lukea meistä lisää osoitteessa www.hbk.fi

Suomalainen kuoronjohtajakilpailu

tiistai, 24 huhtikuu 2018 02:40

Suomalainen kuoronjohtajakilpailu

Elisa Huovinen on voittanut Suomalaisen kuoronjohtajakilpailun

Tampereen Musiikkiakatemiassa järjestettiin 17.–18.3. Suomalainen kuoronjohtajakilpailu, jonka voitti musiikin maisteri Elisa Huovinen Helsingistä. Toisen sijan voitti Riku Laurikka ja kolmannen sijan Eleriin Müüripeal.

Elisa Huovinen voitti myös kuorolaisten suosikkijohtaja -palkinnon, kun kilpailukuorojen laulajat saivat äänestää omaa suosikkiaan harjoituskierrosten päätteeksi.

Kilpailun voittaja saa valmistella ja johtaa konsertin ammattilaiskuoro Tampere Cappellan kanssa Tampereen Sävel -festivaaleilla kesällä 2019. Lisäksi voittaja sai 500 euron rahapalkinnon. Myös toinen ja kolmas sija palkittiin rahapalkinnolla.

Kilpailuun valittiin yhteensä 8 kuoronjohtajaa: Kristian Heberg (Oulu), Elisa Huovinen (Helsinki),  Julia Lainema (Turku),  Riku Laurikka (Helsinki),  Sabrina Ljungberg (Helsinki),  Marjukka Manner (Tampere), Eleriin Müüripeal (Helsinki) ja Tomas Takolander (Loviisa). Kilpailijat harjoituttivat lauantaina kahta kilpailukuoroa: Kamarikuoro Näsiä Tampereelta ja Mieskuoro Valkiaa Helsingistä. Kahden ensimmäisen kilpailukierroksen jälkeen tuomarit valitsivat finaaliin kolme johtajaa, jotka pääsivät työskentelemään sunnuntaina Näsin lisäksi helsinkiläisen Spira Ensemblen kanssa. Kaikki kolme finalistia johtivat molempia kuoroja sunnuntain finaalikonsertissa.

Kilpailun tuomareina olivat kuoronjohtajat Markus Yli-Jokipii, Heikki Liimola, Jutta Seppinen, Saara Aittakumpu sekä Kari Turunen.

 Kilpailun järjesti Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry yhteistyössä TAMK Musiikin koulutuksen ja Tampereen Konservatorion kanssa.

Kilpailun voittaja Elisa Huovinen keskellä, toiseksi tullut Riku Laurikka vasemmalla ja kolmanneksi tullut Eleriin Müüripeal oikealla.

 

Yhteistyössä:

Saara Aittakumpu on Vuoden kuoronjohtaja 2018

maanantai, 12 helmikuu 2018 10:30

Saara Aittakumpu on Vuoden kuoronjohtaja 2018

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry on valinnut Vuoden 2018 kuoronjohtajaksi Saara Aittakummun Helsingistä.

Saara Aittakumpu on monipuolinen ja kunnianhimoinen uuden sukupolven kuoronjohtaja. Hän on viime vuosina johtanut menestyksekkäästi kaikkia kuoromuotoja: nais-, mies-, seka- ja lapsikuoroa. Tällä hetkellä hänen johtamiinsa kuoroihin kuuluvat Polyteknikkojen kuoro vuodesta 2013 lähtien, vuonna 2008 perustamansa naiskamarikuoro Kaari-ensemble, mieskuoro Valkia sekä Helsingin konservatorion lapsi- ja nuorisokuoro Galante. Lisäksi Aittakumpu on johtanut aiemmin Savolaisen osakunnan laulajia sekä Lahden Bach-kuoroa.

Aittakumpu on saanut tunnustusta sekä BBC proms -festivaalin Kullervo-konsertista Polyteknikkojen kuoron kanssa että Conductors Prize -erityismaininnan 5th International Anton Bruckner -kuorokilpailussa Itävallassa kesäkuussa 2015. Hän tilaa ja esittää kuoroineen rohkeasti ja ennakkoluulottomasti nykymusiikkia.

Saara Aittakumpu on valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 2007 Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin pääaineenaan kuoronjohto. Valmistumisensa jälkeen hän on opettanut kuoronjohtoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja ollut kuoromestarina useissa ooppera- ja oratorioprodutkioissa. Lisäksi hän on kouluttanut ja inspiroinut kuoronjohtajia jo useina vuosina kuoronjohdon kesäkursseilla.

Vuoden Kuoronjohtaja -palkinto myönnettiin Saara Aittakummulle Lapuan tuomiokirkossa kuoronjohtajien talvipäivien yhteydessä lauantaina 10.2.2018.

Aikaisemmin palkitut johtajat löydät täältä.