Vuoden 2013 kuorolevy

torstai, 15 toukokuu 2014 10:33

Vuoden 2013 kuorolevy

 

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry ja Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry Sulasol ovat valinneet Vuoden 2013 kuorolevyksi Polyteknikkojen Kuoron äänitteen Kuunteletko Sinä. Kuoroa levyllä johtaa Juha Kuivanen.

kuunteletko_sina_kansi_midKUUNTELETKO SINÄ (PKCD23)

POLYTEKNIKKOJEN KUORO, johtaa Juha Kuivanen

Polyteknikkojen Kuoron 2000-luvun uutta mieskuoromusiikkia sisältävä levy Kuunteletko Sinä on uusien suomalaisten laulurunojen ja sävellysten upea kokonaisuus. Levy on raadin mukaan ohjelmistollisesti mielenkiintoinen tuttavuus, jossa korostuu laulutekstien ja musiikin yhteensopivuus ja jännitteisyys.

Levyltä löytyy teoksia vuoden 1954 jälkeen syntyneiltä suomalaisilta säveltäjiltä. Kansilehti on perinpohjainen teosesittelyineen ja taustatietoineen. Levylle valitut teokset yhdistyvät laadukkaaksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi jota kuvaa tasalaatuisuus, tekstin tarkka käsittely ja rohkea ja persoonallinen ote musiikin esittämiseen.

Kuoronjohtajayhdistys kiittää Polyteknikkojen Kuoroa ja Juha Kuivasta uuden suomalaisen mieskuoromusiikin taltioinnista ja taitavasti toteutetusta kokonaisuudesta.

Palkinto julkistettiin Polyteknikkojen Kuoron konsertissa Espoon Sellosalissa torstaina 15.5.2014 klo 19.00.

Lisätietoja kuorosta: www.polyteknikkojenkuoro.fi.

Vuoden Kuorolevy on Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. SKJ:n ja Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry. Sulasol:n myöntämä tunnustuspalkinto ansioituneelle kuorolevylle. Tämä palkinto myönnetään yhdelle mennen vuoden aikana julkaistulle kuorolevylle, jolla kohtaavat korkea taiteellinen taso ja kunnianhimoinen ohjelmisto. Palkinto on myönnetty vuodesta 1994 lähtien. Perinteisesti Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. julkistaa Vuoden kuorolevyn valinnan yllätyskäynnillä palkittavan kuoron konsertissa. Tällä sivustolla pääset tutustumaan Vuoden Kuorolevyihin ja lukemaan valinnan perusteluja. Levyn tilausta varten jokaiselta sivustolta on linkki kyseisen levyn julkaisseen kuoron nettisivuille.

Blogi herää taas henkiin!

torstai, 6 maaliskuu 2014 07:52

Blogi herää taas henkiin!

Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen blogi on vuoden verran viettänyt hiljaiseloa, mutta nyt on tarkoitus laittaa blogiin elämää ja jatkaa kirjoittelua. Blogia päivitetään jatkossa joka toinen sunnuntai ja kesä–heinäkuussa kerran kuukaudessa. Blogia voi lukea osoitteessa http://kuoronjohtajat.blogspot.fi/.

Tulevan vuoden aikana blogiin kirjoittaa seitsemän kuoromaailmaa eri vinkkeleistä katsovaa kuoronjohtaja ja kuorovaikuttajaa. Alta voit lukea, keiden kirjoituksia saamme lukea 23.3. alkaen.

Juha Holma

Juha Holma (s. 1960) on tamperelainen kuoronjohtaja, joka tunnetaan erityisesti Mieskuoro Sirkkojen johtajana. Holma on myös tuottelias säveltävä ja sovittaja. Hän toimi Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana vuosina 2002–2009 ja on jatkanut tehtävässä vuodesta 2012 lähtien.

Timo Lehtovaara

Timo Lehtovaara (s. 1965) on turkulainen musiikin lehtori, ja hänet tunnetaan erityisesti Kamarikuoro Kampin Laulun perustajana. Lisäksi hän opettaa kuoronjohtoa, kirjoittaa sovituksia kuoroille ja muille kokoonpanoille. Lehtovaara on myös toiminut muusikkona, sovittajana ja tuottajana yli 60 äänitteellä. Kampin Laulun lisäksi Lehtovaara on johtanut muun muassa Turun konservatorion kamarikuoroa sekä Suomen Kanttorikuoroa (CCF).

Jouni Rissanen

Jouni Rissanen (s. 1984) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2011, ja hän on toiminut tamperelaisen Pirkanpoikien taiteellisena johtajana samasta vuodesta lähtien. Rissanen syventää kuoron- ja yhtyeenjohdon osaamistaan Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliassa Jani Sivénin johdolla. Rissanen on työskennellyt kuorojen parissa mm. Cantores Minores -leirikouluttajana sekä Grex Musicus -kamarikuoron varajohtajana.

Airi Saloniemi

Airi Saloniemi johtaa Helsingin työväen naiskuoro Elegiaa ja työskentelee kirkkomuusikkona pääkaupunkiseudulla. Tällä hetkellä sijaisena Tapiolan seurakunnassa hän johtaa Tapiolan kirkon kamarikuoroa ja naiskuoro Laetificusta. Kuorojen kanssa hän on työskennellyt vuodesta 2007 mm. Helsingin Naispoliisilaulajien, Puotin laulun, Järvenpään kamarikuoron, Vox Urbanan ja Otaniemen Kappelikuoron johtajana. Saloniemi on toiminut vuodesta 2012 SKJ:n hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana.

Martin Segerstråle

Martin Segerstråle (s. 1984) on suomenruotsalainen kuoronjohtaja, pianisti ja säveltäjä. Segerstråle opiskelee Sibelius-Akatemiassa kuoronjohtoa ja pianonsoittoa. Hän on myös monipuolinen säveltäjä, ja hänen repertoaarinsa käsittää jo sinfonioita sekä piano- ja viulukonserttoja. Segerstråle on toiminut muun muassa turkulaisten Åbolands kammarkörin ja Brahe Djäknarin johtajana. Vuodesta 2014 asti hän on johtanut mieskuoro Åbo Sångarbröder Musices Amantesia.

Kari Turunen

Kari Turunen (s. 1962) on keravalainen kuoronjohtaja ja Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja. Turunen toimi Tampereen Ammattikokreakoulun kuoronjohdon lehtorina 2001–2011 ja on jo useana vuonna toiminut Klemettiopiston kuoronjohtokurssien opettajana.  Hän johtaa Akademiska Sångföreningeniä ja kamarikuoro Kampin Laulua sekä periodeittain toimivia Chorus Cantorum Finlandiaeta, Ensemble Petraloysiota ja Spira Ensemblea. Turunen valittiin Vuoden 2008 kuoronjohtajaksi. Lisäksi hän laulaa Lumen valo -lauluyhtyeessä.

Sakari Ylivuori

Sakari Ylivuori on helsinkiläinen tuore musiikin tohtori ja Sibelius-tutkija, jonka osaamisalueeseen kuuluu erityisesti Sibeliuksen kuoroteosten kriittinen tarkastelu. Tutkimus on osa Sibeliuksen teosten kokonaisjulkaisuhanketta.
Ylivuori on valmistunut vuonna 2006 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian osastolta. Hän opettaa musiikkianalyysiä ja musiikinteoriaa Sibelius-Akatemiassa sekä Helsingin ammattikorkeakoulussa Metropoliassa.

 

Hannu Norjanen on Vuoden Kuoronjohtaja 2013

maanantai, 16 joulukuu 2013 09:11

Hannu Norjanen on Vuoden Kuoronjohtaja 2013

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. (SKJ) on valinnut Vuoden 2013 Kuoronjohtajaksi Hannu Norjasen.

http://www.cantoresminores.fi/instancedata/prime_product_yhdistys/cantoresminores/embeds/cantoreswwwstructure/norjanen_hannu.jpg

Kuoronjohtaja ja kapellimestari Norjanen on työskennellyt laaja-alaisesti ja menestyksekkäästi monella kuoromusiikin saralla. Erityisesti valintaraati korostaa hänen pitkäjänteistä ja  suunnitelmallista toimintaansa Cantores Minores -poikakuoron uudistamisessa ja kehittämisessä. Norjanen on toiminut Cantores Minoresin taiteellisena johtajana ja sen musiikkikoulun rehtorina vuodesta 2005.

Norjanen on lisäksi tehnyt merkittävän uran niin kapellimestarina kuin kuoronjohtajana. Hänen pitkä kautensa (1998–) Tapiolan kamarikuoron johtajana on mm. tuottanut useita merkittäviä suomalaisen kuoromusiikin levytyksiä. Näihin kuuluvat niin kansallisromantiikan keskeisten kuorosäveltäjien Toivo Kuulan, Leevi Madetojan ja Jean Sibeliuksen sekakuoroteosten levytykset kuin arvostusta nauttivat Jaakko Mäntyjärven teosten levytyksetkin. Syytä on myös muistaa Norjasen menestyksekkäät kaudet Helsingin Filharmonisen Kuoron sekä mieskuoro Amici Cantuksen johdossa. Norjasella on myös osansa uuden johtajapolven koulutuksessa Sibelius-Akatemian tuntiopettajana.

Vuoden kuoronjohtaja -palkinto jaettiin nyt 19. kerran. Palkinto luovutettiin Norjaselle Helsingissä 16.12.2013.

 

 

Aiemmat Vuoden Kuoronjohtajat: