Kuoroteko-palkinto

keskiviikko, 17 kesäkuu 2015 01:02

Kuoroteko-palkinto

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallitus on valinnut historiansa toiseksi Kuoroteko-palkinnon saajaksi Jean Sibelius Work -kokonaiseditiohankkeen sekä erityisesti sen kuoroeditioiden toimittajan Sakari Ylivuoren.

WWWSakari Ylivuori (s. 1980) on toimittanut JSW-hankkeen sekakuoroteosten kriittisen edition (VII: Teokset kuorolle), ja työn alla on mieskuoroteosten kriittinen editio (VII/2: Teokset mieskuorolle). Palkinnon perusteluna on Ylivuoren syväluotaava ja tarkka tutkimustyö, jonka tulokset ovat suoraan kuorojen käytössä. Moni Sibeliuksen kuoroteoksiin liittyvä virhe on korjattu ja epäselvyys selvitetty. Ylivuoren asiantuntemus on ollut koko hankkeen ajan kuoronjohtajien käytettävissä, sillä hän on myös itse ollut aktiivisesti mukana suomalaisessa kuoroelämässä. Suomen Kuoronjohtajayhdistys kiittää Ylivuoren työssä myös taiteen ja tieteen kaunista ja saumatonta yhteisvaikutusta.

Palkinnon jakoi SKJ:n hallituksen puheenjohtaja Kari Turunen Tampereen Sävel -kuorofestivaaleilla sunnuntaina 7.6.2015.

Kuoroteko-palkinto on Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n myöntämä tunnustus yksityiselle henkilölle, järjestölle, taholle tai paikkakunnalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kuorokulttuurin kehitystä ja näkyvyyttä Suomessa. Kuoroteko-palkintoa ei välttämättä myönnetä vuosittain.

Jean Sibelius Works (JSW) on kriittinen kokonaisjulkaisu, joka valmistuessaan sisältää kaikki säveltäjän valmiiksi saattamansa sävellykset sekä teoksistaan tekemänsä sovitukset. Lisätietoa Kansalliskirjaston internetsivuilta.

Vuoden 2014 kuorolevy

keskiviikko, 17 kesäkuu 2015 12:38

Vuoden 2014 kuorolevy

Sulasol ja Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry ovat valinneet vuoden kuorolevyksi turkulaisen Key Ensemblen levytyksen Sergei Rahmaninovin Vigiliasta.

Vigilia-kansi

Sergei Rahmaninoff: All-Night Vigil Op. 37 (Fuga-9353)

KEY ENSEMBLE, johtaa Teemu Honkanen

Valintalautakunta kiittää Teemu Honkasen johtamaa kuoroa sen rikkaasta, laadukkaasta ja raikkaasta soinnista. Vigilian kaltainen teosjärkäle erottelee jyvät akanoista ja se edellyttää kuorolta laajaa äänialaa sekä äänenkäytön monipuolisuutta ja kestävyyttä. Näihin vaateisiin kuoro vastaa komeasti. Teemu Honkasen tulkinta tästä klassikosta on elinvoimainen, rohkea ja piristävä. Teosta ei ole lähestytty varovaisen teknisesti, vaan elävän tunnepitoisesti. Kuoron voimavaroista todistaa myös sen riveistä poimittu taitava solistikaarti.

Valinta julkistettiin Tampereen Sävel -kuorofestivaaleilla sunnuntaina 7.6.2015.

Lisätietoa kuorosta: www.keyensemble.fi.

Vuoden Kuorolevy on Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. SKJ:n ja Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry. Sulasol:n myöntämä tunnustuspalkinto ansioituneelle kuorolevylle. Tämä palkinto myönnetään yhdelle mennen vuoden aikana julkaistulle kuorolevylle, jolla kohtaavat korkea taiteellinen taso ja kunnianhimoinen ohjelmisto. Palkinto on myönnetty vuodesta 1994 lähtien. Perinteisesti Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. julkistaa Vuoden kuorolevyn valinnan yllätyskäynnillä palkittavan kuoron konsertissa.

Helsingin NMKY:n sekakuoro etsii uutta taiteellista johtajaa

torstai, 7 toukokuu 2015 11:29

Helsingin NMKY:n sekakuoro etsii uutta taiteellista johtajaa

Helsingin NMKY:n sekakuoro (perustettu v. 1893) etsii uutta taiteellista johtajaa syyskuusta 2015 alkaen. Kuoro harjoittelee maanantai-iltaisin HNMKY:n tiloissa Vuorikadulla Kaisaniemessä.

Yhteydenotot: HNMKY:n musiikkiopiston rehtori Anu Kurkaa, p. 050 3033052 tai anu.kurkaa(at)hnmky.fi.

Lisätietoja myös osoitteessa: hnmky.fi/aikuiset/musiikki/kuorot/sekakuoro