Suomalainen kuoronjohtajakilpailu

lauantai, 9 syyskuu 2017 08:00

Suomalainen kuoronjohtajakilpailu

Maaliskuussa 2018 järjestetään Suomalainen kuoronjohtajakilpailu. Kilpailu on tarkoitettu kaikille vuonna 1983 ja sen jälkeen syntyneille suomalaisille tai Suomessa asuville kuoronjohtajille.

Kilpailu järjestetään Tampereen Musiikkiakatemialla 17.–18.3.2018. Hakeminen kilpailuun tapahtuu syys–lokakuun aikana. Hakemukseen liitetään videotallenne, joka sisältää johtamista ja harjoittamista. Viimeinen hakupäivä on 15.10.2017. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.

Kilpailun järjestää Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry yhteistyössä TAMK Musiikin koulutuksen ja Tampereen Konservatorion kanssa. Kilpailun voittaja saa johtaa konsertin ammattilaiskuoro Tampere Cappellan kanssa Tampereen Sävel -festivaalilla 2019 ja sen lisäksi hän saa 500 euron rahapalkinnon. Kilpailuun valitut johtajat pääsevät työskentelemään kilpailussa Kamarikuoro Näsin, Mieskuoro Valkian ja Spira Ensemblen kanssa.

Kilpailun säännöt, tuomaristo, ohjelmisto sekä aikataulut ovat nähtävillä Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen nettisivuilla osoitteessa www.kuoronjohtajat.fi/kuoronjohtajakilpailu.

Lisätietoja kilpailusta Suomen Kuoronjohtajayhdistyksestä (puheenjohtaja@kuoronjohtajat.fi) ja Tampereen Musiikkiakatemiasta (markus.yli-jokipii@tamk.fi).

The main information is also available in English.

Kuoronjohtokurssi Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa

lauantai, 19 elokuu 2017 10:57

Kuoronjohtokurssi Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa

Suomen Raamattuopisto järjestää kahden viikonlopun mittaisen peruskurssin kuoronjohtajan työstä unelmoiville tai lisärutiinia kaipaaville johtajille. Kurssilla käydään läpi kaikki kuoronjohtajan työn peruselementit eli johtamistekniikka, kuoron harjoituttaminen ja ohjelmiston suunnitteleminen.

Kurssi pidetään Kauniaisissa, Suomen Raamattuopistolla 22.–23.9. ja 6.–7.10.2017. Kouluttajana toimii helsinkiläinen kuoronjohtaja, laulunopettaja ja laulaja Anna Karjula.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 15.9. mennessä täällä.

Helsingin Naispoliisilaulajat etsii taiteellista johtajaa

maanantai, 7 elokuu 2017 11:46

Helsingin Naispoliisilaulajat etsii taiteellista johtajaa

Helsingin Naispoliisilaulajat on vuonna 2000 perustettu kuoro, jossa on n. 20 laulajaa valtionhallinnon eri organisaatioista. Kuoron ohjelmisto on tyylillisesti monipuolinen taidemusiikista ja joululauluista pop- ja kansanlaulusovituksiin. Kuoro on perinteisesti ollut hyvin vastaanottavainen opeteltavien kappaleiden suhteen ja useimmat kappaleet esitetään neljän stemman voimin.

Kuoro harjoittelee kerran viikossa Pasilassa ja pitää konsertteja pääosin joulusesonkina sekä esiintyy yksityiskeikoilla. Harjoitukset ovat kaksituntiset. Taiteelliselta johtajalta toivotaan harjoitusten vetämisen lisäksi stemmanauhojen työstämistä, esitettävän ohjelmiston valintaa sekä kuoron johtamista konserteissa. Sovitustaito katsotaan eduksi. Harjoituksista maksetaan tuntipalkka ja konserteista konserttipalkkio. Taiteellisen johtajan tehtävä alkaa syyskautena 2017.

Taiteellisen johtajan tehtävästä kiinnostuneita pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen posti@naispoliisilaulajat.fi viimeistään 28.8.2017 mennessä. Samasta osoitteesta voi kysyä myös lisätietoja. Toimintaan voi tutustua osoitteessa www.naispoliisilaulajat.fi.

Piippolan Mieslaulajat ja naiskuoro Violat etsivät kuoronjohtajaa

lauantai, 22 heinäkuu 2017 02:59

Piippolan Mieslaulajat ja naiskuoro Violat etsivät kuoronjohtajaa

Piippolan Mieslaulajat ja naiskuoro Violat Pohjois-Pohjanmaalta etsivät kuoronjohtajaa syksystä 2017 alkaen. Molemmat kuorot toimivat Jokihelmen opiston alaisuudessa.

Mieslaulajien historia ulottuu yli sadan vuoden taakse ja Violat ovat laulaneet kahdenkymmenen vuoden ajan. Molemmissa kuoroissa laulaa n. 15 motivoitunutta harrastajaa. Kuorot laulavat monipuolista nais- ja mieskuoro-ohjelmistoa, mutta esiintyvät myös sekakuorona.

Kuoronjohtajalta vaaditaan hyvää säestystaitoa ja sujuvia vuorovaikutustaitoja. Kuorot sopivat erinomaisesti myös aloitteleville kuoronjohtajille. Lisätietoja antaa Katariina Tenhunen /Jokihelmen opisto (katariina.tenhunen@siikalatva.fi p. 044 7591 336) ja edellinen kuoronjohtaja Kaisu Boutellier (kaisu.boutellier@gmail.com p. 040 5104529).

Vuoden 2016 kuorolevyksi Bergmaniana

torstai, 25 toukokuu 2017 10:50

Vuoden 2016 kuorolevyksi Bergmaniana

BergmanianaBergmaniana (ABCD 392:1–3)

Bergmania Ensemble, johtaa Matti Hyökki

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. ja Sulasol ry. ovat valinneet vuoden 2016 kuorolevyksi Bergmaniana-albumin, joka sisältää kolme levyä Erik Bergmanin mieskuoromusiikkia. Alban kustantamalla levykokoelmalla laulavat Bergmania Ensemble sekä Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeen miesäänet johtajanaan Matti Hyökki.

Bergmaniana on kulttuurihistoriallinen dokumentti. Jokainen kolmesta cd:stä sisältää yli 50 minuuttia musiikkia, ja niiden ohesta löytyy lisäksi pieni tietokirjanen Erik Bergmanista. Sisälehdelle on koottu sanoitukset ja käännökset levyjen kaikista kappaleista suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Levyllä esiintyvien muusikkojen nimilistasta löytyy pelkkiä musiikin ammattilaisia, ja äänityssessioita on listattu yhteensä seitsemän, joista ensimmäiset jo vuodelta 2011.

Levy valikoitui vuoden kuorolevyksi monesta syystä. Sen sisällön toteutus on moniulotteinen ja vokaalinen taso korkea: intervallit ovat täsmällisiä ja soivat puhtaasti heti syttyessään, ja laulajien yhteissointi on miellyttävän tasainen. Fraseeraus on erittäin huolellista ottaen huomioon Bergmanin teosten tekstuurin haastavuuden. Dynaaminen skaala on laaja ja huolellisesti toteutettu. Myös levyn äänitys, miksaus ja editointi on toteutettu laadukkaasti: kuoro, solistit ja instrumentit ovat hyvässä balanssissa keskenään.

Levyn toteutukseen ovat osallistuneet mm. Svenska kulturfonden, Suomen Kulttuurirahasto sekä Yleisradio. Kaikesta huomaa, että kokonaisuus on tehty huolellisesti, ammattimaisesti ja pitkäjänteisesti.

IMG_4842Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. luovutti Vuoden Kuorolevy 2016 -palkinnon levyn taiteelliselle toteuttajalle ja kuoronjohtajalle Matti Hyökille Helsingissä 20.5.2017.

 

AIEMMAT VALINNAT