Chorus Cathedralis Aboensis etsii taiteellista johtajaa

sunnuntai, 13 huhtikuu 2014 09:49

Chorus Cathedralis Aboensis etsii taiteellista johtajaa

Vuonna 1982 perustettu turkulainen sinfoniakuoro Chorus Cathedralis Aboensis (CCA) etsii taiteellista johtajaa Timo Lehtovaaran siirtyessä muihin tehtäviin. CCA on profiloitunut vahvasti orkesterisäestyksellisiin kuoroteoksiin ja esiintyy säännöllisesti yhdessä Turun filharmonisen orkesterin (TFO) kanssa.

Hakijalta edellytetään

• vahvaa musiikillista osaamista ja kokemusta kuoronjohtamisesta (muodollinen pätevyys edellytetään)
  • yhteistyökykyä ja suurkuoron johtamisessa tarvittavia sosiaalisia taitoja
  • sitoutumista kuoron toiminnan ja taiteellisen tason kehittämiseen

Monipuolinen musikaalisuus, Suomen musiikkikentän tuntemus sekä kontaktit musiikki-instituutioihin katsotaan eduksi.

Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää liitteineen (CV, mahdolliset suositukset) sähköpostitse osoitteeseen hallitus@cca.fi 30.4.2014 mennessä. Potentiaalisimmat hakijat kutsutaan antamaan työnäyte.

Lisätietoja:

Aki Rantanen, intendentti

p. 050 5263477

puheenjohtaja@cca.fi

www.cca.fi

Kuoronjohdon mestarikurssi Espoossa 4.–7.6.2014

tiistai, 8 huhtikuu 2014 05:07

Kuoronjohdon mestarikurssi Espoossa 4.–7.6.2014

VocalEspoon yhteydessä järjestetään edistyneille kuoronjohdon opiskelijoille, nuorille kuoronjohtajille sekä uusia ajatuksia etsiville konkareille Johda kolmea huippukuoroa -mestarikurssi.

Opettajana on kuoronjohtaja Pasi Hyökki ja harjoituskuoroina kamarikuoro EMO Ensemble, mieskuoro Polyteknikkojen Kuoro sekä lapsi- ja nuorisokuoro Tapiolan kuoro.

Kurssille voi osallistua aktiivi- tai passiiviopiskelijana. Lisätietoa kurssista, festivaalista sekä ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Kesän kuoronjohtokurssit

torstai, 6 maaliskuu 2014 08:24

Kesän kuoronjohtokurssit

SKJ on kerännyt jäsenistölleen listan ensi kesänä Suomessa järjestettävistä kuoronjohtokursseista. Ota vaari ja ilmoittaudu jo tänään!

Joutsenon opisto

Suomen Naiskuoroliitto sekä Mieskuoroliitto pitävät yhteisen kuoronjohtokurssin Joutsenon Opistossa 27.6.–1.7. Kurssin pääkouluttajana toimii Timo Lehtovaara. Kurssille voi ilmoittautua 18.5. mennessä. Lisätietoa täältä.

Klemettiopisto

Klemettiopisto järjestää kesällä kuoronjohdon peruskurssin. Peruskurssi järjestetään 2.–8.6. Oriveden opistossa. Sen viimeinen ilmoittautumispäivä 19.5. Kurssin opettajina ovat Rita Varonen ja Johanna Raivio.

Lisätietoa täältä.

Suomen työväen musiikkiliitto

STM järjestää kuoronjohdon peruskurssin 3.–8.7. Voionmaan opistolla. Kuoronjohtamisen lisäksi kurssilla on mahdollisuus saada opetusta laulussa, partituurinsoitossa ja vapassa säestyksessä sekä musiikin teoriassa ja kuorosovittamisessa. Opetuksesta vastaavat Saara Aittakumpu, Laura Salovaara, Minja Niiranen, Heidi Kuusava sekä Jussi Tamminen. Kurssille voi ilmoittautua kevään aikana täällä.

Valamon opisto

Valamon opistossa järjestetään Kuoronjohdon perusteet -kurssi 23.–27.6. Kurssin tarkoituksena on antaa opiskelijoille valmiudet työskennellä kuoronjohtajana. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 9.6. Kurssin opettajana on Dani Juris.

Lisätietoja täällä.