Viisi huippukuoroa hakee taiteellisia johtajia

perjantai, 29 tammikuu 2016 09:13

Viisi huippukuoroa hakee taiteellisia johtajia

Yhteensä viisi sekakuoroa hakee uusia taiteellisia johtajia, kun nykyiset johtajat Dani Juris ja Mikko Sidoroff muuttavat Saksaan. Juris on nimitetty Mannheimin oopperatalon (Nationaltheater Mannheim) kuoromestariksi syksystä 2016 alkaen.

Haettavista paikoista neljä on Helsingissä ja yksi Turussa. Alla linkit kuorojen hakuilmoituksiin:

Helsingin filharmoninen kuoro
HUOM! Viimeinen hakupäivä 31.1.

Kamarikuoro Kaamos
Viimeinen hakupäivä 28.2.

Savolaisen Osakunnan Laulajat
Viimeinen hakupäivä 15.2.

Turun Yliopiston Kuoro
Viimeinen hakupäivä 15.2.

Wiipurilaisen Osakunnan Laulajat
WiOL-Johtajahakuilmoitus -linkin takaa löytyvät hakutiedot.

Tuusulan Mieslaulajat etsii taiteellista johtajaa

perjantai, 29 tammikuu 2016 07:02

Tuusulan Mieslaulajat etsii taiteellista johtajaa

Tuusulan Mieslaulajat etsii uutta taiteellista johtajaa huhtikuusta 2016 alkaen.

Tuusulan Mieslaulajat on kulttuuririkkaassa pitäjässään lähes 50-vuotta toiminut noin 25 laulajan kuoro. Musiikillisesti kuoro liikkuu hyvin laajalla alueella perinteisestä mieskuoromusiikista viihdemusiikkiin, joululauluihin, hengelliseen musiikkiin ja suomalaisen musiikin helmiin. Kuorolaiset harrastavat kuorolaulua huumorin pilke silmäkulmassa, mutta mielellään he ottavat vastaan myös haasteita. Kuoro harjoittelee maanantai-iltaisin Tuusulan IT-museolla.

Kuoro toivoo tulevalta johtajalta innostusta, tavoitteellisuutta sekä kykyä kehittää kuoron musiikillista ilmaisua ja ohjelmistoa. Toivomus on, että uusi johtaja voi aloittaa pestissään huhtikuussa 2016.

Vapaamuotoiset hakemukset 29.2. mennessä osoitteeseen hallitus@tuusulanmieslaulajat.fi. Valitut ehdokkaat tullaan kutsumaan haastatteluun sekä antamaan työnäytteen maaliskuun aikana.

Lisää tietoa Tuusulan Mieslaulajista saat osoitteesta www.tuusulanmieslaulajat.fi, facebookista sekä puheenjohtaja Jussi Pietilältä 040-5488566, nykyiseltä taiteelliselta johtajalta Sabrina Ljungbergilta 040-7042771 sekä kuoron varajohtajalta Rainer Korkolta 040-5411674.

Rekolan sekakuoro etsii taiteellista johtajaa

perjantai, 29 tammikuu 2016 06:56

Rekolan sekakuoro etsii taiteellista johtajaa

Vantaalainen Rekolan sekakuoro etsii taiteellista johtajaa elokuusta 2016 alkaen. Kuoro toivoo johtajalta aikasempaa kokemusta kuoron johtamisesta ja arvostaa innostavaa, sitoutunutta ja uutta luovaa johtajuutta.

Rekolan Sekakuoro on osa Vantaan Aikuisopiston toimintaa, ja aktiivisia laulajia on n. 50. Kuoro on perustettu v. 1952. Se harjoittelee torstai­-iltaisin Havukosken koulun auditoriossa klo 18.30­–21.00.

Joulukonsertteja on vuosittain pidetty Vantaan kirkoissa. Kevätkonserteissa on esitetty mm. kansansävelmiä, ikivihreitä iskelmiä, oopperakohtauksia ja gospelmusiikkia. Kuoro on laulanut mm. ruotsin, englannin, japanin, ranskan, saksan, katalaanin ja viron kielellä. Esiintymismatkoja on tehty. mm. Unkariin, Islantiin, Espanjaan ja Viroon.

Laululeirit ja erilliset stemmaharjoitukset kuuluvat ohjelmaan.
Lisätiedot ja hakemukset:

Harry Laakamo, Rekola

Sekakuoro ry:n puheenjohtaja

harry.laakamo@gmail.com

Taru Rautiainen, varapuheenjohtaja
taru.rautiainen@pp.inet.fi

Kuoron kotisivut: www.rekolansekakuoro.com

Esko Kallio on Vuoden kuoronjohtaja 2015

tiistai, 22 joulukuu 2015 09:20

Esko Kallio on Vuoden kuoronjohtaja 2015

Kamarikuoro Esko KallioSuomen Kuoronjohtajayhdistys ry on valinnut Vuoden 2015 kuoronjohtajaksi Esko Kallion Helsingistä. Kallio (s.1974) on tehnyt pitkäjänteistä ja päämäärätietoista työtä useiden harrastaja- ja ammattilaiskuorojen kanssa kotimaassa ja ulkomailla. Hän johtaa tällä hetkellä Turun konservatorion kamarikuoroa (2013–), Espoon nuorisokuoro Candominoa (2005–) sekä Suomen Laulua (2002–).

Kallio tunnetaan rohkeana nykysäveltäjien teosten tulkitsijana ja kantaesittäjänä. Hänen ansiokas työnsä on noteerattu mm. kuoronjohtajapalkintojen sekä palkittujen levytysten muodossa. Kalliolle myönnettiin lupaavan nuoren johtajan erikoispalkinto Madetoja-mieskuorokilpailussa vuonna 2000 ja kuoronjohtajan erikoispalkinto Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa vuonna 2003. Hämäläis-Osakunnan Laulajien levy Lehdellä valittiin sekä Vuoden kuorolevyksi että ehdokkaaksi Vuoden klassinen Emma -palkinnon saajaksi vuonna 2009. Kesällä 2015 Turun konservatorion kamarikuoro saavutti kolme kultaleimaa Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa ja nuorisokuoro Candomino valittiin Ylen Vuoden nuorisokuoroksi 2014–2015.

Kuoronjohtamisen lisäksi Kallio on toiminut kuoronjohdon opettajana kursseilla mm. Sibelius-Akatemiassa ja Liszt-Akatemiassa Budapestissa. Hän on toiminut myös tuomaritehtävissä useissa lauluyhtye- ja kuorotapahtumissa.

Esko Kallio palkittiin Candominon joulukonsertin yhteydessä 21.12.2015 klo 19.00. Vuoden kuoronjohtaja -palkinto jaettiin nyt 21. kerran.

Aiemmat Vuoden Kuoronjohtajat:

Nurmeksen Musiikkiyhdistyksen Mieskuoro etsii johtajaa

perjantai, 9 lokakuu 2015 03:19

Nurmeksen Musiikkiyhdistyksen Mieskuoro etsii johtajaa

Nurmeksen musiikkiyhdistyksen mieskuoro etsii kuoronjohtajaa. Kuorossa laulaa tällä hetkellä noin 30 laulajaa. Kuoron toiminta on vilkasta ja yhteistyö naapurikuorojen kanssa tiivistä.

Kuoro odottaa uudelta kuoronjohtajalta hieman kokemusta kuoron johtamisesta, pianonsoittotaitoa ja  hyvää henkilökemian hallintaa.

Kuoro tarjoaa edullisia asunnonhankintamahdollisuksia, hienoja Pohjois-Karjalaisia vaaramaisemia, Suomen neljänneksi suurimman järven, Pielisen, kauneutta kalastusmahdollisuuksineen. Mahdollisuuden liittyä metsästysseuroihin ja hirviporukkaan. Lähialueiden puhtaan luonnon luontopolkuineen. Rauhallista elämänmenoa ilman stressiä.

Yhteydenotot joulukuun loppuun menessä: Jyry Viljola (0440-426070, jviljola@suomi24.fi)